Connect with us

Planuri de dezvoltare urbană în apropierea Spitalului Județean Botoșani

Spitalul din Botosani unde PSD a pus manager un fost lacatus mecanic este in faliment scaled - Moldova Invest

Botosani

Planuri de dezvoltare urbană în apropierea Spitalului Județean Botoșani

Un investitor privat are în vedere dezvoltarea unui ansamblu de locuințe colective și o clinică medicală pe un teren situat în proximitatea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”

Un proiect urbanistic ambițios, inițiat de compania American Invest Group SRL, își propune transformarea clădirii care găzduiește cafeneaua „El Passo” într-un complex multifuncțional. Această inițiativă a stârnit dezbateri, deoarece construcția propusă intră într-o zonă protejată a orașului.

Proprietatea propusă va avea șapte etaje, primele două niveluri fiind destinate funcționării clinicii medicale. Potrivit documentației, clădirea va fi conectată la toate utilitățile necesare unei clădiri rezidențiale, iar etajele superioare vor găzdui 27 de apartamente. Complexul va include și o parcare subterană cu 20 de locuri, o parcare supraterană cu 23 de locuri, spații verzi și o alee de acces cu două benzi de circulație.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Urban Serv SA Botoşani organizează concurs de angajare pentru un specialist în achiziţii publice!

„Având în vedere că terenul este înconjurat pe o parte de instituții medicale și pe două părți de blocuri de locuințe colective, se propune ca parcela analizată să fie dezvoltată în concordanță cu clădirile vecine, combinând funcția IS cu funcția LIu1, adică o clinică medicală la parter și etajul 1, iar de la etajele 2 până la 7 locuințe colective”, se menționează în studiul de oportunitate al proiectului.

Cu toate acestea, înălțimea clădirii ridică întrebări în ceea ce privește integrarea sa într-un perimetru protejat, format din clădiri cu valoare patrimonială. În apropierea amplasamentului se află Casa „Ventura”, care adăpostește Muzeul de Etnografie și Școala Populară de Arte, o clădire cu o istorie de peste 150 de ani. De asemenea, în zona înconjurătoare a complexului propus se află Casa „Urșianu Fisher”, Casa „Jean Goilav”, Biserica „Vovidenia” și Casa „Sofian-Arapu”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Încep lucrările de reabilitare a unui drum județean botoșănean extrem de deteriorat

Conform unui memoriu depus în dosarul de autorizare, investitorului i s-a atras atenția asupra dimensiunilor clădirii propuse în proiect. Acesta a răspuns, explicând că parametrii urbanistici vor fi modificați în limitele impuse de legislație, astfel încât caracterul general al zonei să fie păstrat.

„Proiectul este în prezent în faza de evaluare a oportunității. Au avut loc numeroase discuții în timp cu privire la respectarea unor restricții specifice în zona protejată, iar comisia noastră verifică acuratețea indicatorilor urbanistici comunicați de beneficiar”, a declarat un specialist din cadrul Direcției de Urbanism și Autorizări în Construcții.

Restricțiile vor fi eliminate în momentul în care Planul Urbanistic Zonal propus de investitor va fi aprobat de Consiliul Local.

Un aspect ciudat este faptul că întreaga documentație menționează adresa proiectului imobiliar ca fiind Bulevardul Eminescu nr. 81. Cu toate acestea, realitatea și hărțile indică faptul că clădirea în care funcționează „El Passo” are numărul 71, în timp ce numărul 81 este asociat cu o locuință situată în apropierea Școlii nr. 10.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Campania „Orașe Curate”, realizată în colaborare cu URBAN SERV SA, revine la Botoșani!

În anul 2022, American Invest Group SRL a raportat o cifră de afaceri de 217.567 lei, de zece ori mai mică decât cifra de 2.421.149 lei înregistrată în 2021. De asemenea, în anul precedent, compania a declarat un profit net de 173.853 lei și datorii de aproape 5 milioane de lei.

Până în momentul scrierii acestui articol, investitorul nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii referitoare la proiectul imobiliar propus, nici prin telefon, nici la adresa declarată.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

To Top