Connect with us

La Iași s-a discutat despre modul în care Republica Moldova poate accesa fonduri europene

9791820415d573c7b1f55c3a9e4b4f73 - Moldova Invest

Republica Moldova

La Iași s-a discutat despre modul în care Republica Moldova poate accesa fonduri europene

Forumul „Absorbția Fondurilor Europene de către Republica Moldova” s-a desfăurat săptămâna trecută la Iași, întrunind peste 330 de participanți din România și Republica Moldova, transmite IPN

Directorul de programe al Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor, Iurie Calestru, cel care a condus delegația Republicii Moldova, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la IPN că scopul evenimentului a fost preluarea bunelor practici ale României. Ceea ce ar însemna stabilirea contactelor interpersonale, transformate în parteneriate interinstituționale în vederea realizării proiectelor cu finanțare europeană în echipe mixte moldo-române.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Digitalizarea IMM-urilor. 1.020 de proiecte admise pentru finanțări de până la 100.000 euro

„Mulțumim pe această cale României pentru deschiderea de a transmite bunele practici, cât și erorile pe are ar trebui să le evităm în drumul spre integrarea în Uniunea Europeană. Una din direcțiile prioritare de activitate a IDEP Moldova este identificarea soluțiilor pentru absorbția fondurilor europene disponibile pentru Republica Moldova odată cu obținerea statutului de țară candidat la UE”, a declarat Iurie Calestru.

În cadrul forumului a fost reiterată importanța atragerii fondurilor europene și valorificarea acestora la cel mai înalt nivel, întrucât ele sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Republica Moldova găzduiește primul forum de afaceri moldo – olandez

„De la începutul lunii septembrie 2022 au avut loc o serie de evenimente și vizite de lucru între partenerii de pe ambele maluri ale Prutului cu scopul de a stabili parteneriate, inclusiv în cadrul Parlamentului României”, a mai spus directorul de programe IDEP.

Potrivit acestuia, toate aceste demersuri sunt organizate în vederea susținerii conducerii Republicii Moldova în demersul de integrare în UE, lucrul posibil prin realizarea proiectelor europene care ar urma să aducă standardele europene la nivel de cetățean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Republica Moldova dă startul celei mai mari campanii de educație financiară


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top