Connect with us

Micii fermieri au o obligația de a respecta o condiție cheie pentru încasarea subvenției APIA de cel puțin 105 euro/ha

WhatsApp Image 2023 03 14 at 15.53.53 - Moldova Invest

Republica Moldova

Micii fermieri au o obligația de a respecta o condiție cheie pentru încasarea subvenției APIA de cel puțin 105 euro/ha

Micii fermieri care încasează subvenția APIA, au  o condiție obligatorie, conturată în ghidul APIA pentru subvenții și a Ordinului MADR nr. 80/2023

Această obligație este strâns legată de practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici și gospodăriile tradiționale, cunoscută sub denumirea de Eco-schema.

Conform acestor directive, fermierii mici care au solicitat o plată semnificativă la APIA trebuie să respecte un termen obligatoriu până la finalul lunii septembrie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul României a aprobat acordurile încheiate cu Republica Moldova privind edificarea și modernizarea a trei poduri peste râul Prut

fermieri - Moldova Invest

Această dată-limită este clar menționată în documentația oficială și trebuie luată în considerare de către toți cei care beneficiază de această subvenție.

Aspectul esențial al acestei obligații este legat de detinerea unui efectiv de animale din speciile ovine, caprine, bovine, bubaline și ecvidee, înscrise în Baza Națională de Date a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Autorității Naționale pentru Zootehnie (ANZ).

Această înregistrare este necesară și obligatorie până la data de 30 septembrie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comisia Europeană intenționează să acorde a doua tranșă din asistența macro-financiară pentru Republica Moldova până la sfârșitul anului

Eco-schema se concentrează pe fermierii cu exploatații de mici dimensiuni și gospodăriile tradiționale, cu o suprafață maximă de 10 hectare de teren agricol, în care sunt deținute și animale într-un număr specific (între 0,3 și 1 UVM/ha).

Lovitura crunta pentru fermierii romani. Ce se intampla cu subventiile promise - Moldova Invest

 

Aceasta reprezintă o componentă semnificativă a fermelor înscrise în IACS (Sistemul Integrat de Administrare și Control), conform definiției din Ordinul MADR nr. 80/2023.

Aceasta vizează exploatațiile care au un efectiv de animale înregistrate în bazele de date ale ANSVSA și ANZ, pentru o perioadă de cel puțin 6 luni calendaristice în anul de cerere.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sprijin vital pentru fermierii mici și micro: Guvernul alcătuiește un fond de 200 de milioane de lei

Conform Planului Național Strategic (PNS), suma estimată pentru această schemă variază între 105 euro/ha și 120 euro/ha, în funcție de numărul de hectare asupra cărora se aplică schema anuală.

Aceste măsuri susțin agricultura durabilă și conservarea mediului și contribuie la stimularea economiei în rândul fermierilor mici.

Sursa: agrointel.ro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top