Connect with us

Micii producători de vin din Republica Moldova au obținut 19 medalii în cadrul prestigiosului concurs internațional de vin VINARIUM International Wine Contest

347385121 2585775711570688 1001225019931332906 n e1686224761163 - Moldova Invest

Republica Moldova

Micii producători de vin din Republica Moldova au obținut 19 medalii în cadrul prestigiosului concurs internațional de vin VINARIUM International Wine Contest

19 medalii au fost acordate micilor producători de vin din Republica Moldova în cadrul prestigiosului concurs internațional de vin VINARIUM International Wine Contest

Aceștia au obținut 10 medalii de aur și 9 medalii de argint, demonstrând astfel excelența calității vinurilor lor. Competiția a avut loc în perioada 25-28 mai în România și a atras specialiști din industria vitivinicolă din întreaga lume, inclusiv din țări cu o vastă experiență în turismul și afacerile vitivinicole.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Nicu POPESCU, ministrul de Externe al Republicii Moldova: „Certitudinea unei Moldove europene, într-un viitor apropiat, devine mai puternică și mai palpabilă. Moldova merită să fie europeană.”

Conform informațiilor furnizate de Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova, VINARIUM International Wine Contest este considerat cel mai important și mai mare concurs de vinuri din Europa Centrală și de Est.

Participarea la acest eveniment reprezintă o oportunitate deosebită pentru producătorii de vin mici din Republica Moldova de a se măsura și de a-și promova produsele în fața unui public internațional și de a obține recunoaștere pentru calitatea și diversitatea vinurilor lor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Problema exportului de cereale, discutată la Galați. Bolea: „Investițiile în infrastructură, o necesitate stringentă!”

Premiile au fost acordate producătorilor de vin de la prestigioasele crame AlterEgo, Crama Mircești, Domaine la Prut, ATU Winery, Famber Winery, Minis Terrios Wines, Crama Ulinici, GOGU Winery, Vinum.md, Vinaria Poiana, Domeniile Pripa, Vinăria DAC, Casa Vinicola Luca și DIVUS Winery.

Aceste distincții reprezintă o confirmare a eforturilor și pasiunii lor în producerea unor vinuri de înaltă calitate și evidențiază nivelul ridicat al competenței vitivinicole din Republica Moldova.

De menționat că participarea micilor producători la VINARIUM International Wine Contest a fost posibilă datorită sprijinului financiar acordat de Proiectul USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și de către Oficiul Național al Viei și Vinului

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primari din Moldova și România, prezenți la „Simpozionului internațional Viitorul comun în spațiul Comunității Europene de la Slănic-Moldova!

Acest sprijin financiar a permis micilor vinificatori să se înregistreze și să-și prezinte cu succes vinurile la această competiție internațională, consolidând astfel industria vinicolă moldovenească și promovând-o pe plan internațional.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top