Connect with us

Oamenii de afaceri din România, invitați să investească în Republica Moldova

311334632 512244190914486 1173158584142843252 n - Moldova Invest

Republica Moldova

Oamenii de afaceri din România, invitați să investească în Republica Moldova

Oamenii de afaceri români din toată lumea au fost prezenți, sâmbătă, 8 octombrie, la Forumul “Re Patriot Summit 2022. Răspundem Provocărilor Împreună”, în cadrul căruia li s-au prezentat oportunități de investiții în Republica Moldova

La eveniment a participat și președintele Parlamentului, Igor Grosu. Potrivit direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, summitul, care s-a desfășurat în premieră la Chișinău, a reunit antreprenori care au dezbătut două provocări majore ce influențează mediul de afaceri și, implicit, viața oamenilor: războiul din Ucraina și crizele generate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sprijin vital pentru fermierii mici și micro: Guvernul alcătuiește un fond de 200 de milioane de lei

Războiul din Ucraina a accentuat vulnerabilitatea energerică a Republicii Moldova. Cu toate acestea, șeful Legislativului a ținut să precizeze faptul că Republica Moldova este în căutare de soluții pentru depășirea situației și a îndemnat oamenii de afaceri români să faca investiții în stânga Prutului, în special în domeniul energiei regenerabile, subliniind, totodată, importanța construirii podurilor investiționale între Republica Moldova și România.

311336100 512244334247805 1019205648791737627 n - Moldova Invest

„Noi construim poduri peste Prut, dar cel mai important este să treacă Prutul capitalul românesc. Extensiuni sau filiale ale firmelor românești în Republica Moldova sunt mai mult decât binevenite”, a afirmat șeful legislativului.

„Vă îndemnăm să fiți alături de noi în această perioadă complicată, dar în care cetățenii își pun speranță în parcursul nostru european. Cu eforturi comune și încredere în viitor, sperăm să identificați mai multe oportunități de afaceri în țara noastră și să reveniți cu noi proiecte de afaceri într-o Republica Moldova parte a familiei europene”, a declarat președintele Parlamentului de la Chișinău.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Carolina BUGĂIAN: „Vocea AFAM are un impact puternic, astfel încât poate influența stabilirea agendei de politici guvernamentale și de a responsabiliza autoritățile naționale locale”


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top