Connect with us

A fost SEMNATĂ Autorizația de Construire pentru Spitalul Regional de Urgență Iași

SPITALUL REGIONAL DE URGENTA IASI - Moldova Invest

Iași

A fost SEMNATĂ Autorizația de Construire pentru Spitalul Regional de Urgență Iași

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a semnat ieri, 23 februarie, Autorizația de Construire pentru Spitalul Regional de Urgență Iași. Evenimentul a avut loc în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Roznovanu

„Prin semnarea Autorizaţiei de Construire, Spitalul Regional de Urgență Iași a intrat în linie dreaptă. Vreau să mulţumesc tuturor partenerilor – Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României, colegilor din domeniul medical ieşean, inclusiv Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, precum şi tuturor specialiştilor care au fost alături de noi pentru realizarea acestui obiectiv.
În ciuda tuturor piedicilor politice, iată că, prin argumente şi muncă serioasă, cel mai important obiectiv medical din Regiunea de Nord-Est a României se va construi în oraşul nostru. Mă voi implica în continuare cu aceeaşi seriozitate ca spitalul să fie gata la termen, iar locuitorii din această parte a ţării să aibă parte de cele mai bune servicii medicale. Vă mulţumesc pentru răbdare şi încredere!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Spitalul Regional de Urgență Iași va fi situat în zona Moara de Vânt şi va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe etc.
Ministerul Sănătății estimează că spitalul va fi operațional în anul 2027.
Costul Spitalului Regional de Urgență Iași (inclusiv taxele și impozitele aferente) se ridică la aproximativ 600 milioane de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Spitalele din Iași își modernizează infrastructura prin PNRR: Digitalizare și servicii medicale îmbunătățite


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top