Connect with us

Comuna ieșeană UNGHENI, pas cu pas spre DEZVOLTARE

Collage Maker 21 May 2023 07 53 PM 1889 scaled - Moldova Invest

Iași

Comuna ieșeană UNGHENI, pas cu pas spre DEZVOLTARE

Comuna poartă numele localității Ungheni, deoarece acest sat reprezintă un punct feroviar important. Cu o pondere de 81,8% a terenurilor agricole, în această comună principalele activități sunt agricultura și creșterea animalelor

IMG 20220216 WA0008 1 - Moldova Invest

Dacă ar fi să facem o clasificare din punctul de vedere al activităților cu cel mai mare profit (pentru anul 2021), pe primul loc se află lucrările de construcții, urmate de transporturi rutiere de mărfuri, comerțul cu ridicata a fructelor și legumelor.

Obiectivul general al administrației publice este satisfacerea nevoilor importante ale vieții acestei comunități, realizând, în același timp, și dezideratele statului.

În acest sens, am discutat cu domnul primar Iulian Marcu despre proiectele finalizate, despre cele aflate în derulare și despre proiectele planificate în perioada următoare pentru dezvoltarea comunei și ridicarea nivelului de trai al localnicilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consiliul Județean Iași a lansat licitația pentru proiectarea și execuția viitorului Spital de Boli Respiratorii

WhatsApp Image 2023 05 21 at 19.14.31 - Moldova Invest

Domnule primar Iulian MARCU, care ar fi cele mai importante 3 proiecte pe care le-ați finalizat în ultima perioadă?

Modernizare drumuri afectate de fenomene hidrometeorologice în comuna Ungheni, județul Iași – în satul Coada Stâncii și în satul Mânzătești;
Construirea unui teren de sport în satul Ungheni;
Extindere rețea gaz în satul Mânzătești.

Ce proiecte aveți în derulare și în ce stadii se află acestea?

„Construire și dotare grădiniță în satul Bosia”, în momentul actual, acest proiect este realizat în proporție de 70%. Valoarea totală estimată a proiectului este de 1.864.547,66 lei, din care: ajutor financiar nerambursabil (FEDR + buget național): 1,806,183.27 lei și valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR: 1.566.587,54 lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiectul „Achiziția de microbuze electrice pentru elevii din județul Iași” a fost aprobat spre finanțare prin PNRR

Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional. Scopul proiectului este creșterea capacității de școlarizare în învățământul antepreșcolar și preșcolar, se va asigura de îmbunătățirea calității condițiilor de siguranță și de funcționare a spațiilor de învățare.

Vizează asigurarea accesului la educație și o educație de calitate pentru toți copiii și are în vedere creșterea ratelor de înscriere în educația timpurie (antepreșcolar și preșcolar), învățământul primar și secundar inferior.
„Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Școala veche Bosia, din sat Bosia, comuna Ungheni, jud. Iași”. Acest proiect este realizat în proporție de 95% în momentul de față.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Restaurarea Catedralei Mitropolitane din Iași, proiect de atracție turistică și dezvoltare socio-economică

WhatsApp Image 2023 03 31 at 10.28.24 - Moldova Invest

Care sunt proiectele de viitor pe care urmează să le derulați în perioada următoare?

„Modernizare drumuri de interes local în comuna Ungheni” – 7km prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. În decursul acestui an vom demara lucrările pentru acest proiect.
„Reabilitare și dotare Școala gimnazială Bosia”. Lucrările au demarat în acest an, în luna aprilie.
„Supraveghere video în comuna Ungheni”. În decursul acestui an vom realiza lucrările necesare pentru acest proiect.
„Realizarea pistelor pentru bicicliști” – 5,4km. Anul viitor vom demara lucrările pentru acest proiect.

WhatsApp Image 2023 03 31 at 11.18.21 - Moldova Invest


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top