Connect with us

Concurs de soluții arhitecturale la USV Iași: o clădire-laborator va fi transformată în muzeu

cbf84 USAMV modificat copy 1024x786 1 - Moldova Invest

Iași

Concurs de soluții arhitecturale la USV Iași: o clădire-laborator va fi transformată în muzeu

Universitatea de Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a anunțat organizarea unui concurs de soluții arhitecturale și conceptuale pentru reconstruirea clădirii Pavilion 14, Laboratorul de Biotehnologii, cu scopul de a transforma această clădire într-un muzeu

Obiectivul concursului este de a selecta cele mai bune propuneri arhitecturale și funcționale pentru a crea un Muzeu al Universității, care să promoveze patrimoniul cultural al instituției de învățământ superior. Concursul a fost lansat pe 14 iunie, iar termenul limită pentru primirea proiectelor este 18 august 2023. Anunțarea rezultatelor este programată pentru 28 august 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Un nou contract câștigat de turci! 25 de autobuze electrice la Iași, finanțare prin PNRR

Pot participa la concurs persoane fizice individuale sau în echipă (reprezentate printr-un împuternicit), birouri individuale de arhitectură, asociații constituite de birouri individuale de arhitectură, societăți civile de arhitectură sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect sau urbanist, precum și persoane juridice (societăți comerciale de proiectare), fie individual, fie în asociere.

În cazul unei asocieri, liderul asocierii va înregistra proiectul în concurs. Premiul I constă într-o sumă de 20.000 lei sau, opțional, valoarea contractului de proiectare, limitată la maxim 3% din valoarea devizului estimativ general al proiectului câștigător, în timp ce pentru premiul al II-lea este prevăzută o sumă de 5.000 lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Dezvoltarea agroindustrială în Raionul Dubăsari: Ministrul Bolea susține colaborarea și modernizarea în agricultură

“USV Iași își propune să creeze un muzeu care să reflecte activitatea academică și științifică a universității, precum și să promoveze moștenirea culturală a personalităților locale care au avut un rol important în domeniul învățământului agronomic și medical veterinar din România”, a declarat prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iași.

Rectorul a menționat, de asemenea, că obiectivele strategice ale politicilor regionale de dezvoltare ale Comunității Europene se concentrează pe evidențierea patrimoniului cultural local și a diversității acestuia, precum și pe promovarea aspectelor culturale comune statelor membre, cu scopul de a contribui la apropierea culturală a popoarelor europene și la îmbunătățirea cunoașterii reciproce.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria comunei ieșene Miroslava a eliberat autorizația de construire unui parc logistic. Investiție inițială de 36,3 milioane lei

“Scopul principal al muzeelor contemporane constă în cercetarea și conservarea exponatelor, educarea și conștientizarea populației într-un anumit domeniu specific expus în patrimoniul cultural, iar configurarea spațiilor devine mult mai atractivă pentru publicul vizitator prin interactivitatea dintre acesta și colecțiile prezentate”, a adăugat Gerard Jităreanu.

Pentru a-și înregistra propunerea în concurs, cei interesați sunt invitați să consulte regulamentul disponibil pe site-ul menționat în articol. Organizatorii pot fi contactați la adresa de e-mail investitii@uaiasi.ro sau la numărul de telefon 0232 407.365, pentru orice alte întrebări.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top