Connect with us

Dumitru Buzatu, Președintele CJ Vaslui, prezent la Forumul Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023”

gheorghe buzatu - Moldova Invest

Iași

Dumitru Buzatu, Președintele CJ Vaslui, prezent la Forumul Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023”

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, ne-a încântat cu prezența și experiența sa neprețuită la Forumul Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023” de la Iași

Președintele Consiliului Județean a fost în special preocupat de investițiile în apă și canalizare, care reprezintă una din cele mai stringente deficiențe cu care se confruntă locuitorii din regiunea Moldovei. În plus, el a atras atenția asupra lipsei acute a constructorilor, care nu pot acoperi volumul mare de investiții ce vor fi implementate în anii următori.

„Avem niște probleme extrem de complicate de rezolvat acum, în raport cu exigențele unei vieți moderne cu cele ale cetățenilor. Nu avem rețele de apă și canalizare în toate localitățile. După părerea mea, aceasta trebuie să fie o prioritate enormă. Am luat de bună afirmația că avem foarte mulți bani, însă vreau să văd, atunci când ne vom reîntâlni peste vreo 4-5 ani, cum anume s-au transformat acești bani în satisfacerea exigențelor de care vă vorbeam. Planificăm, dar într-un mod haotic, pentru că legăturile între noi la nivel regional sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire. Avem o problemă și cu capacitatea noastră de a executa lucrările. Această problemă se va menține în continuare, fiindcă există un volum mare de investiții și proiecte pe diverse linii de finanțare, iar cei care urmează să execute aceste lucrări sunt cam aceiași, iar capacitatea lor nu s-a schimbat substanțial”, a declarat președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria comunei ieșene Miroslava a eliberat autorizația de construire unui parc logistic. Investiție inițială de 36,3 milioane lei

Prima ediție a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023”, care a avut loc la Iași, a avut peste 100 de invitați provenind din toate domeniile, începând de la companii private, la instituții publice și nu în ultimul rând organizații non-guvernamentale, a căror rol poate deveni unul determinant în societatea românească. Din moment ce absorbția fondurilor europene nu este una mulțumitoare pentru România, Forumul Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023” și-a propus, și a reușit, să aducă la cunoștință oportunitățile mari de accesare a finanțărilor europene și guvernamentale, dar și din partea mediului privat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Piaţa de publicitate din România se apropie de 700 de milioane de euro! Creșteri peste așteptări, la radio!

Temele abordate au fost variate sănătate publică, finanțări europene și guvernamentale, investiții publice și private, comerț exterior, diplomație economică și investiții străine, turism, dar și relația economico – administrativă dintre România și Republica Moldova, care necesită o mai strânsă colaborare în vederea creșterii nivelului de trai pe ambele maluri ale Prutului. Discuțiile care au avut loc în cadrul evenimentului au contribuit la o mai bună înțelegere a nevoilor cetățenilor, găsindu-se mai multe soluții la problemele acestora.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a alocat 250 de milioane de euro din fondurile PNRR pentru achiziționarea a peste 1.200 de microbuze electrice destinate transportului elevilor


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top