Connect with us

FMI a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică a României pentru anul 2022

Fmi scaled 1 - Moldova Invest

Iași

FMI a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică a României pentru anul 2022

Fondul Monetar Internațional a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică a României pentru anul 2022, la 4,8%

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, salută decizia Fondului Monetar Internațional (FMI) de a revizui în creștere prognoza de avans economic a României, pentru anul 2022, ca urmare a misiunii de evaluare (Consultări pe Articolul IV) efectuată de delegația FMI în vara anului curent, transmite Ministerul Finanțelor.

“Am pornit de la o prognoză de 2,2% în primăvară când raportul World Economic Outlook al FMI prezenta o perspectivă rezervată asupra creșterii economice, pe fondul contextului internațional și al apropierii de conflictul armat de la granița noastră. Și iată, astăzi, suntem la 4,8% prognoză, iar cele peste două puncte procentuale rectificare pozitivă a prognozei de creștere economică reprezintă o confirmare a abordării corecte pe care Guvernul o are în raport cu situația de la nivelul întregii Uniuni Europene. Traversăm o perioadă de criză și incertitudine, suntem stat membru, ne aliniem Europei, ne raportăm la regiune și urmărim evoluțiile externe, dar asigurarea stabilității economice se face de aici, de la București și vom continua să facem acest lucru. Reformele cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt în termenele stabilite și vor contribui semnificativ la misiunea pe care o avem, la fel și măsurile de sustenabilitate fiscală, alături de managementul investițiilor publice și consolidarea bugetară”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Andreea Solomon, MIPE: „În cadrul PNRR avem 34 milioane euro pentru creşterea competenţelor digitale ale angajaţilor din IMM-uri!”

Comitetul Executiv al FMI a apreciat importanța implementarii unor politici macroeconomice prudențiale în vederea asigurării stabilității și, totodată, stimularea reformelor structurale pentru susținerea creșterii economice.

 


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top