Connect with us

Parcul Industrial Miroslava, alegerea marilor producători

parc industrial miroslava 1 700x420 1 - Moldova Invest

Iași

Parcul Industrial Miroslava, alegerea marilor producători

În timp ce zonele rezidențiale ocupă teren în Zona Industrială a Iașului, producătorii își îndreaptă atenția către alte locații, printre care și Parcul Industrial Miroslava

Acest parc industrial a fost înființat în 2015 și este primul din cele două parcuri existente în Miroslava. Parcul a fost construit și ocupat în proporție de peste 95% din 2016 până în prezent, cu 1300 de locuri de muncă create în urma stabilirii a numeroase firme de producție aici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   S-au recepționat lucrările finale privind restaurarea Muzeului „Nicolae Gane” din Iași

Fiecare firmă are între 10 și 200 de angajați și se ocupă cu producția de materiale de construcții, automate de cafea, tipografii pentru etichete, produse farmaceutice, structuri metalice, nasturi, textile sau bere, printre altele.

Parcul Industrial Miroslava numără 15 șantiere de execuție și va fi aproape complet funcțional până la sfârșitul anului viitor. În plus față de beneficiile aduse comunei Miroslava, parcarea industrială a creat deja 1300 de locuri de muncă.

Pe de altă parte, cel de-al doilea parc industrial din Miroslava, care are mai mult de 25 de hectare, are doar un chiriaș în prezent, Mennekes, o firmă germană care produce conectori pentru mașini electrice. Așteptându-se să atragă și alți chiriași, parcarea este încă în curs de amenajare, iar când va fi complet funcțională, se preconizează că va crea peste 3000 de locuri de muncă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   IGSU extinde capacitatea de intervenție: noi posturi medicale și autospeciale de comunicații

Administratorul parcurilor a subliniat faptul că accentul se pune pe firme de producție, în timp ce au fost încheiate 61 de contracte prin care terenul este concesionat pentru 49 de ani. În plus, Consiliul Județean a început construcția unui alt parc industrial, care va fi format din 30 de hectare de teren. Proiectul a demarat odată cu cel de la Miroslava, dar a fost întârziat.

În ultimii ani, terenul a fost pregătit pentru amenajare, iar sediul administrativ a fost finalizat. După finalizarea regulamentului de funcționare, terenul va fi concesionat sau închiriat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Încep lucrările de consolidare la fostul Colegiu Pedagogic "Vasile Lupu" din Iași


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top