Connect with us

Charlie Munger, mâna dreaptă a lui Warren Buffett, avertizează: „Pregătiţi-vă pentru o furtună pe piaţa imobiliară. Băncile sunt pline de credite neperformante, iar preţurile proprietăţilor scad continuu!”

charlie munger - Moldova Invest

International

Charlie Munger, mâna dreaptă a lui Warren Buffett, avertizează: „Pregătiţi-vă pentru o furtună pe piaţa imobiliară. Băncile sunt pline de credite neperformante, iar preţurile proprietăţilor scad continuu!”

Charlie Munger, mâna dreaptă a lui Warren Buffett la Berkshire Hathaway, a atras atenția asupra declinului pieței imobiliare și a posibilității apariției unei crize financiare în următoarea perioadă. Munger totuși a ținut să că situația actuală nu este la fel de gravă ca în anul 2008.

Charlie Munger, în vârstă de 99 de ani, vicepreședintele Berkshire Hathaway și partenerul de afaceri al lui Warren Buffett, este de părere că urmează o perioadă dificilă pe piața imobiliară, în special în Statele Unite. Munger susține că băncile au acordat prea multe credite neperformante, iar prețurile proprietăților sunt în declin, conform Financial Times.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gigantul de transport maritim Maersk a prezentat primul vas din lume propulsat cu metanol verde

„Nu este nici pe departe la fel de rău ca în 2008. Dar problemele se întâmplă în sectorul bancar la fel cum se întâmplă peste tot. În vremurile bune, intri în obiceiuri proaste… Când vin vremuri rele, pierd prea mult”, a declarat vicepreşedintele Berkshire Hathaway într-un interviu pentru Financial Times.

Situația actuală a sistemului financiar-bancar din Statele Unite se află într-un moment dificil, iar zvonurile conform cărora urmează o posibilă prăbușire a proprietăților comerciale, din cauza falimentelor băncilor, s-au întețit. Munger a vorbit despre această situație în timp ce se afla în scaunul său cu rotile, având în fundal imagini și știri despre problemele grave care au doborât First Republic.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Economia americană a înregistrat o creştere peste aşteptări!

Compania Berkshire Hathaway, la care Munger este vicepreședinte, are o istorie lungă de susținere a băncilor americane în perioadele de instabilitate financiară. În timpul crizei financiare din 2007-2008, compania a investit 5 miliarde de dolari în Goldman Sachs. În 2011, Berkshire Hathaway a investit o sumă similară în Bank of America.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top