Connect with us

Exporturile de mărfuri ale Arabiei Saudite au rămas constante la 24,34 miliarde de dolari în iulie

Mohammed Bin Salman Xi Jinping - Moldova Invest

International

Exporturile de mărfuri ale Arabiei Saudite au rămas constante la 24,34 miliarde de dolari în iulie

În ciuda presiunilor economice globale, Arabia Saudită a demonstrat rezistență în ceea ce privește performanța sa comercială, deoarece exporturile totale de mărfuri ale Regatului au rămas stabile în iulie, atingând 91,3 miliarde de riali saudiți (24,34 miliarde de dolari), în scădere cu doar 0,4 la sută față de iunie, arată datele oficiale

Potrivit raportului publicat de Autoritatea Generală de Statistică, exporturile totale de mărfuri ale Arabiei Saudite au scăzut cu 34,9 la sută în iulie față de aceeași lună din 2022.

Această scădere a exporturilor de mărfuri a fost determinată de o reducere a exporturilor de petrol, deoarece Arabia Saudită, împreună cu partenerii săi din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, cunoscuți sub numele de OPEC+, au decis să reducă producția pentru a menține stabilitatea pieței.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ambasadorul Poloniei la Chișinău, Tomasz Kobzdej: „Republica Moldova trebuie să investească în apărare și să caute noi parteneriate”

Exporturile de petrol ale Regatului au scăzut cu 37,9 la sută în iulie, până la 70 de miliarde de riali saudiți, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, a notat raportul GASTAT.

4012906 970414525 - Moldova Invest

Ca rezultat, ponderea petrolului în exporturile totale a scăzut de la 80,6 la sută în iulie 2022 la 76,8 la sută în aceeași lună din acest an.

În aprilie, OPEC+ a decis să reducă producția de petrol cu 1,2 milioane de barili pe zi. În aceste reduceri recomandate, Arabia Saudită s-a angajat să-și reducă producția cu 500.000 de barili pe zi.

Ulterior, în iunie, Regatul a implementat o tăiere suplimentară de 1 milion de barili pe zi în iunie, o decizie care a fost ulterior prelungită până în decembrie 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Industria europeană a lemnului solicită amânarea aplicării EUDR

Raportul GASTAT a mai notat că exporturile non-petroliere ale țării, inclusiv re-exporturile, au scăzut cu 22,1 la sută pe an în iulie, până la 21,1 miliarde de riali saudiți, în timp ce au crescut cu 7 la sută în comparație cu luna precedentă.

Printre cele mai importante produse de export ale Arabiei Saudite, produsele din industria chimică și cele conexe au reprezentat 29,9 la sută din totalul exporturilor non-petroliere.

În iulie, China a devenit principalul partener comercial de mărfuri al Regatului, cu exporturi către a doua cea mai mare economie a lumii în valoare de 15,7 miliarde de riali saudiți, sau 17,2 la sută din totalul exporturilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Autoritățile subliniază importanța utilizării responsabile a apei potabile

Au urmat Japonia și Coreea de Sud, cu exporturi totale în valoare de 10,1 miliarde, respectiv 9,6 miliarde de riali saudiți.

În ceea ce privește importurile, tot China s-a clasat pe primul loc, Arabia Saudită importând bunuri în valoare de 13,9 miliarde de riali saudiți în iulie.

Pe următoarelel locuri s-au clasat SUA și Emiratele Arabe Unite, importurile fiind evaluate la 6 miliarde, respectiv 4,3 miliarde de riali saudiți.

Portul Islamic Jeddah a fost clasat ca fiind cel mai important punct de intrare pentru mărfuri în țară în iulie, cu o valoare de 20,6 miliarde de riali saudiți, constituind 29,8 la sută din totalul importurilor.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top