Connect with us

Lovitură de imagine pentru România, în Parlamentul European! Siegfried Mureșan, fost numit negociator-șef pe bugetul pentru 2024!

siegfried muresan - Moldova Invest

International

Lovitură de imagine pentru România, în Parlamentul European! Siegfried Mureșan, fost numit negociator-șef pe bugetul pentru 2024!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

După numirea sa în funcția de raportor general (negociator-șef) al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024, deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, a transmis primul său mesaj.

”Vreau să mă asigur că în Bugetul UE pentru 2024 vom aloca fonduri suficiente pentru a rambursa cheltuielile cu absorbţia fondurilor europene. Acesta este un lucru foarte important mai ales pentru România”, a spus eurodeputatul PNL.

”Le mulţumesc colegilor din Comisia pentru bugete a Parlamentului European pentru această desemnare. Ca negociator-şef al Parlamentului, voi avea două obiective majore: în primul rând, să adoptăm un buget puternic, care să acopere toate nevoile de finanţare pentru 2024, şi, în al doilea rând, să-l adoptăm la timp. Voi lucra cu toate forţele proeuropene din Parlamentul European pentru a asigura o susţinere largă în rândul europarlamentarilor pentru viitorul buget european”, a declarat deputatul european Siegfried Mureşan după anunţul desemnării.

Moldova Invest îți recomandă și ...   China a devenit o forţă globală de neoprit în industria maşinilor electrice!

”Vreau să mă asigur că în Bugetul UE pentru 2024 vom aloca fonduri suficiente pentru a rambursa cheltuielile cu absorbţia fondurilor europene. Acesta este un lucru foarte important mai ales pentru România. Mă aştept ca anul viitor să accelerăm în ţara noastră investiţiile din fondurile europene aferente actualului exerciţiu financiar multianual. De aceea, este important să asigurăm banii necesari pentru plata facturilor pentru aceste investiţii. Prioritar pentru mine va fi şi continuarea sprijinului pentru Ucraina şi Republica Moldova. Putem asigura pacea şi securitatea în Uniunea Europeană doar dacă sprijinim rapid şi adecvat cele două ţări să facă faţă ameninţărilor de orice fel dinspre Federaţia Rusă. Voi negocia ca sprijinul pentru Ucraina şi Moldova să vină din surse clare, predictibile, fără a mai pierde timp de la lună la lună cu negocierea alocărilor şi fără a afecta priorităţile tradiţionale ale Uniunii Europene, precum coeziunea, dezvoltarea economică, sprijinirea întreprinzătorilor şi a agricultorilor”, a spus Siegfried Mureșan.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Mai multe state europene nu sunt de acord cu politicile forestiere ale UE

Siegfried Mureşan a mai menționat că ”în ceea ce priveşte agricultorii din Uniunea Europeană, aceştia au fost puternic afectaţi de consecinţele războiului din Ucraina”.

”De aceea, ca negociator-şef pentru Bugetul UE 2024, mă voi asigura că avem suficiente fonduri la dispoziţie în cadrul Politicii Agricole Comune, inclusiv în Fondul de Urgenţă pentru Sectorul Agricol, pentru a sprijini rapid fermierii din România şi din Uniunea Europeană în faţa crizelor actuale”, a mai spus eurodeputatul român.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Parlamentul European a aprobat primele norme ale UE privind combaterea violenţei împotriva femeilor


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top