Connect with us

Marcel Ciolacu îi invită pe italieni să investească în România! Face apel la solidaritatea din pandemie!

marcel ciolacu vizita roma italia - Moldova Invest

International

Marcel Ciolacu îi invită pe italieni să investească în România! Face apel la solidaritatea din pandemie!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a invitat firmele italiene să investească în România, în special în sectorul construcţiilor.

El a susținut un discurs în cadrul unei recepţii organizate de Ambasada Italiei la Bucureşti, cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Italiene. Italia ocupă poziţia a doua în topul partenerilor comerciali ai României, iar schimburile comerciale între cele două ţări au înregistrat o creştere semnificativă în ultimii ani. Marcel Ciolacu a menţionat că anul 2022 a marcat „un record istoric în acest domeniu”.

„Totodată, apreciem că există în continuare un potenţial semnificativ de dezvoltare a relaţiilor economice şi comerciale, precum şi a investiţiilor italiene în România. Mă gândesc în primul rând la domeniul construcţiilor, care va fi unul dintre sectoarele strategice în perioada următoare pentru noi. Avem fonduri europene importante la dispoziţie pe baza cărora ne vom dezvolta infrastructura în anii următori. De aceea, fac un apel către firmele italiene să vină să se implice în ţara noastră. În egală măsură, cred că şi firmele româneşti se pot implica mai mult pe piaţa italiană, pentru că, aşa cum am discutat şi în recenta vizită oficială pe care am avut-o la Roma, sunt foarte multe oportunităţi şi proiecte în ţara dumneavoastră”, a mai spus el.

Moldova Invest îți recomandă și ...   China, principalul furnizor de mașini pentru Uniunea Europeană în 2022

Marcel Ciolacu a mai menționat că, de-a lungul timpului, România şi Italia au reuşit să construiască o relaţie „bazată pe încredere reciprocă” şi solidaritate. În acest sens, a reamintit că medicii şi asistentele din România au oferit „fără ezitare” ajutor Italiei în timpul pandemiei.

El s-a declarat mândru de “importanta comunitate românească” din Italia şi de modul în care aceasta s-a integrat şi aduce “valoare adăugată şi cinste” ambelor state.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Transporturile de produse agricole ridică îngrijorări în rândul fermierilor bulgari. Posibilă tendință de importuri din România și Ucraina

„La 2 iunie 1946 a fost programată Republica Italiană, eveniment de primă importanţă în istoria Italiei contemporane, pentru că a marcat revenirea la o formă de guvernare de tip republică şi ataşamentul poporului italian faţă de democraţie şi restabilirea păcii pe continentul nostru. Îmi face, astfel, o deosebită plăcere să adresez cu această ocazie cordiale felicitări, însoţite de cele mai alese gânduri tuturor cetăţenilor italieni şi importantei comunităţi italiene din România. Aniversăm astăzi, de asemenea, un partener strategic important şi un prieten apropiat al României”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Situaţia pe piaţa gazelor naturale din Europa, din ce în ce mai ÎNGRIJORĂTOARE


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top