Connect with us

Ucraina: Producţia agricolă ar putea să îşi revină abia peste 20 de ani!

lan de grau innorat - Moldova Invest

International

Ucraina: Producţia agricolă ar putea să îşi revină abia peste 20 de ani!

Potrivit unui institut de cercetare din Kiev, anumite zone din sectorul agricol ucrainean ar putea avea nevoie de peste 20 de ani pentru a se recupera după devastările provocate de invazia rusă.

Ucraina este un important producător și exportator mondial de cereale și oleaginoase, însă atât producția, cât și exporturile sale au înregistrat o scădere semnificativă în urma ocupării unei părți din teritoriul ucrainean de către Rusia și blocării unor porturi importante la Marea Neagră în ultimul sezon agricol.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ucraina dorește construirea unui nou pod peste Nistru, după ce Rusia a distrus rețelele de transport din regiunea Odesa!

„Potrivit rezultatelor evaluărilor, anumite domenii din aceste sector nu vor reveni la nivelul de dinainte de război nici măcar după şapte ani de pace”, se arată în raportul publicat miercuri de Kyiv School of Economics.

Conform autorilor raportului, se estimează că sectoarele grâului, orzului și grâului vor avea nevoie de până în 2040 pentru a reveni la nivelurile de dinainte de război, în timp ce sectoarele porumbului, secarei, ovăzului și rapiței ar urma să își revină până în 2050. Aceste estimări indică faptul că procesul de refacere în sectorul agricol ucrainean va fi unul îndelungat și va necesita eforturi considerabile pentru a atinge nivelurile de producție și export anterior ocupării și blocării porturilor importante.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Resursele financiare ale Comisiei Europene sunt INSUFICIENTE pentru a sprijini Ucraina cu transportul cerealelor

Vești sumbre pentru agricultura ucraineană!

„Asta înseamnă că ar putea dura chiar şi 20 de ani pentru ca Ucraina să îşi redobândească puterea în agricultură, după devastarea provocată de invazia rusească”, susţin autorii studiului.

Înainte de invazia rusească din 2021, Ucraina a înregistrat o recoltă de 106 milioane de tone de cereale și oleaginoase. Conform unui anunț recent al Ministerului Agriculturii de la Kiev, se estimează că producția ar putea scădea la 65 de milioane de tone în anul 2023. Această scădere semnificativă în producție este rezultatul impactului devastator al invaziei ruse și a blocării porturilor importante de la Marea Neagră, care a afectat în mod direct sectorul agricol ucrainean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cooperare bilaterală în domeniul energetic: Discuții între Ministerul Energiei din România și reprezentanții Korea Hydro & Nuclear Power Company (KHNP)


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top