Connect with us

Acord între Bulgaria și România pentru construirea unui al treilea pod peste Dunăre

Pod Dunare Vidin Calafat Sursa foto FCC e1662358763985 - Moldova Invest

București

Acord între Bulgaria și România pentru construirea unui al treilea pod peste Dunăre

Bulgaria și România au convenit asupra construirii unui al treilea pod peste Dunăre, mai exact lângă Ruse – Giurgiu. În acest scop, va fi semnat un acord între cele două state

Într-un alt document, vor fi supuse unor raporturi legale angajamentele celor două țări privind implementarea proiectului Fast Danube de dragare a Dunării și crearea unei companii mixte care să gestioneze activitățile proiectului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   30 de baze de date vor migra în cloud-ul guvernamental, printr-o investiție de 520 de milioane de euro!

Cele menționate au fost convenite de viceprim-miniștrii celor două state, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu, la o întâlnire ce a avut loc la București.

Cele două acorduri cu sarcini clare și termene concrete de implementare la diferite etape vor fi semnate cât mai curând posibil.

Atât Hristo Alexiev, cât și Sorin Grindeanu au declarat ferm că printre prioritățile strategice comune ar trebui să se numere realizarea de noi poduri, adâncirea Dunării, legăturile de feribot și trecerea mai ușoară prin punctele de frontieră.

Moldova Invest îți recomandă și ...   52 de milioane de euro, fonduri europene, pentru modernizarea transportului feroviar în România

Cei doi au mai ridicat problema modernizării tronsonului de cale ferată Craiova – Calafat, care este o continuare a liniei de cale ferată de la cel de-al doilea pod peste Dunăre pe teritoriul României.

Cei doi vicepremieri intenționează să aibă o întâlnire comună la mijlocul lunii octombrie la Bruxelles, în cadrul căreia vor prezenta împreună un proiect de finanțare a următoarei etape a Fast Danube și a celui de-al treilea pod peste Dunăre.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării: „Investiție de 320 milioane de euro pentru cei mai buni cercetători români!”

Alexiev și Grindeanu și-au confirmat dorința ca, pe lângă cu acordul la care s-a ajuns privind cel de-al treilea pod peste Dunăre, să colaboreze și pe latura proiectelor rămase pentru construirea de poduri între cele două țări, conform acordului semnat în 2019.

 

 


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top