Connect with us

Bugetul pe 2023 a primit votul FINAL

parlamentul romaniei camera deputatilor - Moldova Invest

București

Bugetul pe 2023 a primit votul FINAL

 Bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat au primit, ieri, 14 decembrie 2022, votul final în Parlament

Documentele aprobate săptămâna trecută de Executiv au intrat în dezbaterea comisiilor de specialitate luni dimineaţă şi au parcurs rapid etapele necesare, iar proiectele de alocare bugetară au suferit foarte puţine schimbări, fiind acceptate doar câteva amendamente, în principal din partea reprezentanţilor partidelor din coaliţia de guvernare

Premierul Nicolae Ciuca a subliniat că este pentru prima dată când bugetul de stat este adoptat în parlament în prima jumătate a lunii decembrie. Totodată, acesta a apreciat execuţia bugetară pentru anul viitor ca realistă şi echilibrată care vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Valabilitatea polițelor RCA de la Euroins va fi prelungită de Guvern!

“Vom continua să ne focalizăm atenţia pe tot ce poate să însemne susţinerea mediului de afaceri, investiţii, protejarea cetăţenilor, protejarea cetăţenilor vulnerabili.”

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că adoptarea bugetului vine inclusiv în sprijinul autorităţilor locale.

Avem un buget, pentru prima oară înainte de sfârşitul anului, astfel încât din acest moment toate autorităţile locale pot să îşi prevadă investiţiile, începând cu 1 ianuarie”.

Bugetul pentru anul viitor  a primit critici dure din partea liderului USR, Cătălin DRULĂ, care susține că este nerealist şi că veniturile sunt supraevaluate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Prețurile alimentelor de bază au scăzut cu până la 43% în prima săptămână a lunii august

Un buget mincinos, inflaţionist care va pune gaz pe focul scumpirilor care se întâmplă în fiecare zi. Am votat cu sete împotriva acestui buget al specialilor.”

Critici au venit şi din partea liderului AUR, George Simion.

“Ne chinuim să mai dăm doi lei la pensie, un leu la salariu şi să reparăm din 100 de poduri, unul sau două. Niciun leu pentru reindustrializarea ţării, niciun leu pentru noi facilităţi energetice.”

Proiectul de bugete al asigurărilor sociale de stat a trecut de Parlament cu 279 de voturi pentru şi 121 împotrivă. Ambele proiecte vor fi transmise preşedintelui României pentru promulgare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Progres semnificativ pe secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu - Pitești: peste 40% grad de execuție

Bugetul de stat pentru 2023 ia în calcul o creştere economică de 2,8% din Produsul Intern Brut, o rată anuală a inflaţiei de 8% la finalul anului viitor şi o rată a şomajului în scădere până la 2,7%. De asemenea, include cifrele de majorare a pensiilor cu 12,5% şi a salariului minim pe economie la 3.000 RON, precum şi acordarea de ajutoare financiare persoanelor cu venituri mici.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top