Connect with us

Când se demarează înscrierile pentru CASA VERDE 2023 și care este suma maximă care poate fi obținută

casa verde 2023 scaled - Moldova Invest

București

Când se demarează înscrierile pentru CASA VERDE 2023 și care este suma maximă care poate fi obținută

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat informații referitoare la perioada în care pot fi depuse cererile pentru finanțarea instalării unui sistem fotovoltaic cu ajutorul statului

Conform acestor informații, suma maximă ce poate fi obținută este de 20.000 lei, cu condiția ca beneficiarul să contribuie cu 2.000 lei din resurse proprii.

Conform ghidului de finanțare al AFM, suma finanțată va fi redusă de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferența până la valoarea totală a facturii trebuie suportată de către beneficiar din propriile resurse.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Programul Tomata, prelungit! Mesajul ministrului Florin Barbu pentru fermieri!

Înscrierile pentru programul Casa Verde 2023 se vor face pe regiuni, iar pentru ieșeni, acestea sunt programate pentru zilele de 29, 30 și 31 mai. Pentru a fi eligibil pentru finanțare, trebuie să îndepliniți anumite condiții, cum ar fi să fiți o persoană fizică cu domiciliul în România, să nu aveți obligații restante la bugetul de stat și la cel local, să fiți proprietarul imobilului unde va fi amplasat sistemul fotovoltaic, să nu aveți sarcini în favoarea unei persoane juridice sau entități care desfășoară activități economice, și să permiteți accesul persoanelor autorizate pentru verificarea și colectarea datelor înregistrate de sistemul fotovoltaic.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Băncile de retail europene trebuie să se concentreze pe redefinirea vânzărilor și digitalizare

AFM urmărește prin acest program creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 3 kW, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și livrării surplusului în sistemul energetic național.

În ultimele sesiuni de finanțare, au fost montate aproximativ 55.000 de sisteme, iar AFM dorește să sprijine instalarea a încă peste 80.000 de astfel de sisteme în acest an.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ghiduri de dezvoltare rurală, lansate de MADR în dezbaterea publică


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top