Connect with us

Consiliul Concurenței susține că preţurile medii ale alimentelor de bază au scăzut cu până la 34%!

Consiliul Concurentei sustine ca preturile alimentelor au scazut cu 34 - Moldova Invest

București

Consiliul Concurenței susține că preţurile medii ale alimentelor de bază au scăzut cu până la 34%!

Consiliul Concurenței susține, într-un comunicat, că preţurile medii ale alimentelor de bază din marile lanţuri comerciale au scăzut cu până la 34%.

Consiliul nu oferă exemple concrete de produse ale căror prețuri ale produselor din marile lazutnțuri de magazine au scăzut.

Comunicatul Consiliului Concurenței

„Prețurile medii ale alimentelor de bază din marile lanțuri comerciale au scăzut cu valori de până la 34%, în contextul aplicării prevederilor ordonanței privind plafonarea adaosurilor comerciale, potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenței.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a alocat 250 de milioane de euro din fondurile PNRR pentru achiziționarea a peste 1.200 de microbuze electrice destinate transportului elevilor

Astfel, comparativ cu preţurile medii din luna iunie, la 1 august, cele mai mari reduceri aplicate de marile lanţuri de retail s-au înregistrat la fructe şi legume. Preţul strugurilor a înregistrat o scădere medie de aproape 34%, fiind urmat de prune, al căror preţ a scăzut cu circa 30%, cartofi (28,4%), ardei gras (27,5%), ardei Kapia (25,6%), morcovi (24,2%) şi pepene (22,2%)”, se precizează într-un comunicat al autorităţii de concurenţă.

Preţul mediu al cărnii a scăzut cu până la 12,1%, în timp ce preţul mediu al lactatelor a înregistrat o reducere de până la 12,3% la 1 august faţă de iunie. Laptele, vizat în continuare de acordul voluntar privind reducerea preţului, a raportat o scădere de 5,3%, ajungând sa coste, în medie, 5,05 lei. Preţul laptelui proaspăt românesc înregistrase, din luna mai, reduceri, în medie, de 20% în cea mai mare parte a magazinelor, în urma acordului menţionat, susține instituția condusă de Bogdan Chirițoiu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Scăderea constantă a șomajului în primul semestru din 2023: O evoluție pozitivă a situației ocupării forței de muncă

„În urma analizei, am remarcat scăderi ale preţurilor, ce depăşesc 40% în cazul unor produse disponibile în anumite magazine, cum ar fi pepenele, aripile de pui, ceapa şi ardeii Kapia, şi chiar 50%, dacă vorbim de morcovii, prunele, strugurii şi cartofii din anumite lanţuri de retail”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Celelalte produse care se regăsesc în coşul de bază, precum pâinea, uleiul, ouăle, zahărul şi mălaiul au înregistrat şi ele reduceri de preţ.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Grevă de avertisment în administrațiile fiscale: Angajații protestează marți timp de două ore


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top