Connect with us

Dan Drăgan, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei: „În doi-trei ani, România va avea 2.000 MW noi regenerabili!”

dan dragan - Moldova Invest

București

Dan Drăgan, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei: „În doi-trei ani, România va avea 2.000 MW noi regenerabili!”

Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, a declarat că în următorii doi-trei ani, România ar putea produce cu 2 GWmai mult în zona de energie regenerabilă.

Această estimare include și investițiile realizate de prosumatori, o categorie de investitori în energie care, la sfârșitul primului trimestru din 2023, a avut deja o capacitate instalată de 636 MW.

„Pe partea de energie regenerabilă mă aştept, prin toate programele desfăşurate în România, la o capacitate instalată în jurul a 2 GW (2.000 MW) în următorii doi-trei ani, care include şi prosu­ma­torii casnici, in­dustriali şi pro­ducători independenţi. Ştiu că sunt capa­cităţi în con­strucţie ce nu beneficiază de nicio schemă suport, vorbim de câteva sute de MW“, a spus Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Apare oficial o noua stațiune pe litoralul din Romania!

Și ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că România va avea o capacitate de producție de 10 GW de energie regenerabilă, până în 2027.

“În cursul lunii iunie vom finaliza evaluarea şi semnarea contractelor pentru cei aproape 3 GW de energie regenerabilă, solar şi vânt, prin PNRR, pentru că a fost o suprascriere de proiecte. Avem foarte multe proiecte, în total aproape 3 GW de energie regenerabilă. Asta înseamnă că, în următorii doi – trei ani, vom avea puşi în sistem încă 3 GW. Ne dorim ca până în 2027 să avem 10 GW de energie regenerabilă”, a menţionat Virgil Popescu, la Forumul Energiei, la Financial Intelligence.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a alocat 250 de milioane de euro din fondurile PNRR pentru achiziționarea a peste 1.200 de microbuze electrice destinate transportului elevilor


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top