Connect with us

Daniel Cadariu, senator PNL, solicită 2 miliarde lei pentru programele de sprijinire a mediului de afaceri și rectificarea bugetară axată pe acest sector

photojoiner photo 5 - Moldova Invest

București

Daniel Cadariu, senator PNL, solicită 2 miliarde lei pentru programele de sprijinire a mediului de afaceri și rectificarea bugetară axată pe acest sector

Senatorul PNL Daniel Cadariu solicită ca rectificarea bugetară să se axeze pe mediul de afaceri și nu pe dobânzile ascunse de PSD

El cere ca cel puțin 2 miliarde de lei să fie alocate programelor pregătite de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru sprijinirea mediului de afaceri.

„Solicit imperativ PSD-ului, cel care a preluat în mod ostil Ministerul de Finanțe prin atribuțiile inventate pentru vicepremierul PSD, alocarea la rectificarea bugetară a minimum 2 miliarde de lei către programele destinate susținerii mediului de afaceri care sunt deja pregătite la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului”, a spus senatorul.

Cadariu subliniază că finanțarea adecvată a programelor destinate IMM-urilor este esențială pentru dezvoltarea economică și nu ar trebui să se limiteze doar la salvarea sectorului public și creșterea taxelor. Acesta critica lipsa de asumare a unei propuneri concrete de rectificare bugetară și exprimă îngrijorarea cu privire la posibilele efecte negative asupra mediului de afaceri privat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul va subvenționa jumătate din cantitatea de motorină folosită de fermierii români în 2022!

Senatorul afirmă că guvernarea ar trebui să sprijine peste 12 mii de firme prin programele deja existente, cum ar fi Start-Up Nation și Microindustrializare, și prin acordarea de credite cu dobândă subvenționată pentru IMM-uri. El susține că în timp, aceste investiții se vor întoarce la buget prin taxe și impozite.

Cadariu atrage atenția că rectificarea bugetară trebuie realizată responsabil și cu consultarea tuturor părților implicate, în special ANAF și ministerele legate de mediul de afaceri. El argumentează că dezvoltarea sectorului privat este cheia pentru asigurarea încasărilor bugetare pe termen lung și că guvernarea trebuie să susțină mediul de afaceri pentru a putea onora angajamentele luate cu privire la creșterea salariilor și alți domenii de interes public.

Moldova Invest îți recomandă și ...   BNR avertizează Guvernul Ciolacu să nu se aștepte la scăderea inflației după mărirea taxelor!

„Ca întotdeauna, pentru PSD este mai naturală alungarea investitorilor din România, decât consolidarea economiei. Rectificarea bugetară suflă în ceafa social-democratilor, dar încă nu avem o propunere asumată. Dacă ne raportăm și la numărul de documente care se tot plimbă prin spațiul public sau la fuga de responsabilitate, pare că va fi o vară “neasumată”, care pregătește lupta împotriva mediului de afaceri privat”, a arătat senatorul liberal sucevean.

Rectificarea trebuie realizată responsabil și cu cap. Nu cum a fost făcut bugetul pentru anul 2023 de către fostul ministru al Finanțelor. El a refuzat să se consulte cu ANAF și cu orice minister care e în directă legătură cu mediul de afaceri.  

Se pare că PSD-ul nu înțelege faptul că singura modalitate fezabilă, pe termen lung, de a asigura încasări bugetare suficiente fără a afecta deficitul bugetar, o reprezintă funcționarea economiei prin susținerea mediului de afaceri.

Să nu uităm faptul că Guvernul și-a luat responsabilitatea inclusiv față de profesori și față de forurile internaționale, că va crește salariile. Însă aceste angajamente nu pot fi onorate fără susținerea și fără dezvoltarea firmelor din sectorul privat din România, principalul furnizor de venituri la bugetul de stat”, a concluzionat senatorul PNL Daniel Cadariu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării: „Investiție de 320 milioane de euro pentru cei mai buni cercetători români!”


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top