Connect with us

Guvernul ia măsuri pentru gestionarea migrației ilegale

1670774089 guvern - Moldova Invest

București

Guvernul ia măsuri pentru gestionarea migrației ilegale

Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență pe 17 mai 2023, care conține mai multe măsuri pentru gestionarea migrației ilegale și reducerea mișcărilor migraționiste secundare

Aceste măsuri au și obiectivul de a alinia cadrul normativ național la reglementările europene în domeniul străinilor și azilului.

Potrivit noilor reglementări, străinii vor avea dreptul de a rămâne în România până la finalizarea procedurii de azil, înlocuind termenul actual de 15 zile de la finalizarea procedurii. Această măsură are scopul de a asigura un proces corect și eficient pentru solicitările de azil.

Moldova Invest îți recomandă și ...   FERM 2023: Concluziile președintelui C.A.P.D.R, Ion ȘTEFANOVICI. Organizare și colaborare pentru dezvoltare regională

Având în vedere afluxul masiv de străini proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, dar nu numai, pentru a sprijini poliţiştii de imigrări în activitatea de procesare a cererilor de protecţie internaţională, se modifică şi se completează prevederile Legii 122/2006, astfel încât să fie permisă implicarea experţilor Agenţiei Uniunii Europene pentru Azil (EUAA), potrivit regulamentelor europene, în primirea cererilor de azil şi analizarea dosarelor, mai indică sursa citată.

Este important de menționat că sprijinul experților EUAA nu implică luarea deciziilor administrative cu privire la acordarea sau respingerea cererilor de azil, această responsabilitate revenind Inspectoratului General pentru Imigrări.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Producția de porumb boabe a României ar putea ajunge anul acesta la 10,13 milioane de tone

În aceeași zi, Guvernul a aprobat și un proiect de investiții

În aceeași zi, Guvernul a aprobat și proiectul de investiții “Dezvoltarea sistemelor de securitate pentru protecția spectrului guvernamental”.

Acest proiect are ca scop asigurarea securității comunicațiilor wireless din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, inclusiv a comunicațiilor destinate demnitarilor. Implementarea acestui proiect va contribui la transformarea digitală a serviciilor publice, oferind cetățenilor servicii de calitate, sigure și rapide.

Valoarea totală a investiției este de 226,23 milioane de lei, iar finanțarea provine din fonduri externe nerambursabile prin PNRR și de la bugetul de stat, prin bugetele STS și SPP.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Identificarea de noi oportunităţi de cooperare economică, un obiectiv vital pentru ministrul economiei, Ştefan-Radu Oprea

Măsurile luate de Guvernul României reflectă preocuparea autorităților pentru gestionarea migrației ilegale și asigurarea securității naționale, respectând în același timp normele europene și promovând transformarea digitală în beneficiul cetățenilor.

Sursa: capital.ro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top