Connect with us

ÎNTÂRZIERE în lansarea programului de SUBVENȚIONARE a energiei solare în gospodării

fotovltaic pag. 1 780x470 1 - Moldova Invest

București

ÎNTÂRZIERE în lansarea programului de SUBVENȚIONARE a energiei solare în gospodării

Casa Verde Fotovoltaice 2023, programul guvernamental destinat promovării utilizării energiei solare în gospodării, se confruntă cu o întârziere, chiar la început

Aplicația informatică necesară pentru desfășurarea programului nu este încă finalizată, ceea ce a dus la o schimbare în data de lansare.

Astfel, Casa Verde Fotovoltaice va fi lansată oficial pe 19 mai 2023, cu două săptămâni mai târziu decât era planificat inițial. Această întârziere poate crea o ușoară frustrare pentru cei care așteaptă să se înscrie în program.

Procesul de înscriere în program va fi organizat etapizat, cu perioade distincte pentru fiecare regiune în parte.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Românii ocupă poziția a 12-a în rândul celor care au înființat startup-uri unicorn în SUA

Prima regiune care va putea depune documentele necesare este București – Ilfov, iar ultima regiune va fi regiunea de Vest, inclusiv județele Arad, Hunedoara, Caraș-Severin și Timiș.

Această abordare va permite o gestionare mai eficientă a solicitărilor și va asigura că fiecare regiune beneficiază de oportunitatea de a participa la program.

Un alt aspect important în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 este alocarea bugetului pe județe, care va fi diferită. Regiunea Sud Muntenia și regiunea Nord Vest vor beneficia de cele mai mari fonduri.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Lucrări de reabilitare de 3 milioane de euro, pe DN 11A, între Onești și Adjud

Noutate: unitățile de cult vor putea depune cereri pentru sprijin financiar

Această distribuție diferită a bugetului are în vedere nevoile specifice ale fiecărei regiuni și contribuie la promovarea echității în accesul la energie solară.

O noutate în acest an este faptul că unitățile de cult vor putea depune cereri pentru sprijin financiar în cadrul programului. Acestea vor avea un interval dedicat de depunere a solicitărilor în perioada 27 – 29 iunie 2023.

Extinderea eligibilității către unitățile de cult evidențiază dorința de a extinde beneficiile energiei solare către diverse sectoare ale comunității.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Propunere ASFOR: subvenționarea înlocuirii sobelor vechi cu modele eficiente energetic

Este important ca transparența și eficiența să fie priorități în implementarea programului, pentru a permite instalatorilor să își planifice activitățile și pentru a asigura procesul de decontare adecvat pentru toți cei implicați.

În ceea ce privește aspectele financiare, programul Casa Verde Fotovoltaice oferă un sprijin financiar de până la 20.000 de lei pentru fiecare solicitant acceptat.

Cu toate acestea, solicitanții trebuie să contribuie cu 10% din valoarea sistemului de panouri solare cu o putere de 3 kW.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top