Connect with us

Licitația pentru proiectarea și construirea “Podului peste Prut la Ungheni” a fost suspendată

51 1 - Moldova Invest

București

Licitația pentru proiectarea și construirea “Podului peste Prut la Ungheni” a fost suspendată

După o lună și jumătate de la lansarea licitației pentru proiectarea și construirea “Podului peste Prut la Ungheni”, cunoscut oficial drept obiectivul de la capătul de est al Autostrăzii Unirii, procedura de licitație a fost suspendată pe platforma electronică de achiziții publice

Termenul de înscriere a expirat ieri, iar în prezent nu există nicio explicație cu privire la stadiul procedurii.

Similar, câteva licitații ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost suspendate anterior, iar motivul invocat de a fost numărul mare de solicitări de clarificare cu privire la anumite aspecte din caietul de sarcini.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Datoria publică a României a trecut din nou de 50% din PIB!

Este evident că reluarea procedurii va avea loc după furnizarea acestor răspunsuri, iar termenul probabil va fi prelungit.

Valoarea estimată a podului se situează între 156,3 și 162,6 milioane de lei.

Acest proiect este susținut financiar de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin intermediul Mecanismului pentru Interconectarea Europei – Componenta Mobilitatea Militară.

Lungimea totală a obiectivului de investiții este de 1 kilometru, inclusiv drumul de legătură și punctul de trecere a frontierei, din care 261 de metri reprezintă lungimea efectivă a podului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   MIPE caută modalități de accelerare a accesului la fondurile UE pentru pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități

Conform precizărilor anterioare, acest pod constă de fapt din două structuri paralele, fiecare având două benzi de circulație.

Ofertele depuse urmează să fie evaluate în funcție de componenta financiară (40% din punctaj), perioada de garanție (12% – cu un maxim de 120 de luni), experiența echipei și metodologia propusă pentru realizarea lucrării.

După atribuirea contractului, acesta va avea o durată de cel puțin 84 de luni, inclusiv doi ani pentru proiectare și execuție, urmați de încă cinci ani, care reprezintă perioada minimă de garanție admisă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cea mai mare investiție făcută de un oficial român! Fostul ministru Ion Ștefan a cumpărat titluri de stat de 3 milioane de euro, deși nu are mașină personală!


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top