Connect with us

Magistrații au reușit să obțină o victorie importantă în instanță, reușind să-și majoreze salariile cu 25%

magistratii e1683030208362 - Moldova Invest

București

Magistrații au reușit să obțină o victorie importantă în instanță, reușind să-și majoreze salariile cu 25%

Magistrații au reușit să-și majoreze salariile cu 25% și să ceară restanțele salariale pe ultimii cinci ani

În timp ce Guvernul implementează măsuri de austeritate pentru a face economii semnificative, de miliarde de lei, alte categorii profesionale se pregătesc de greve.

Această decizie a magistraților vine ca urmare a unor sentințe judecătorești care le-au permis să-și majoreze baza de calcul a salariilor, trecând de la 484 de lei la 605 lei, ceea ce reprezintă o majorare de 25%.

Potrivit Parchetului General, angajații din parchete au pus poprire pe bunuri, inclusiv pe mașinile de serviciu, și au executat silit conturile instituției pentru a recupera banii datorați.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cea mai mare investiție făcută de un oficial român! Fostul ministru Ion Ștefan a cumpărat titluri de stat de 3 milioane de euro, deși nu are mașină personală!

În aceste condiții, șefa Înaltei Curți și procurorul general au dispus majorarea salariilor cu 25% pentru toți angajații, retroactiv din 2018.

Salariul unui judecător stagiar începe acum de la 7.000 de lei net

Acest lucru înseamnă că salariul unui judecător stagiar începe acum de la 7.000 de lei net, în timp ce un președinte de Curte de Apel cu vechime de peste 20 de ani în magistratură ajunge la aproape 23.000 de lei net conform grilelor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Florin Jianu (CNIPMMR): Opt din zece IMM-uri nu sunt de acord cu eventualele modificări ale Codului fiscal

În plus, judecătorii și procurorii vor primi diferențele salariale pentru ultimii cinci ani, ceea ce înseamnă câteva zeci de mii de euro pentru fiecare. Cei care au ieșit la pensie în ultimii cinci ani au început deja să solicite adeverințe cu noile salarii pentru recalcularea pensiei speciale.

Această decizie a magistraților a ridicat îngrijorări cu privire la conflictele de interese, deoarece colegii de breaslă judecă aceste procese.

Cu toate acestea, peste 7.400 de posturi de procuror și judecător sunt disponibile în România, din care doar 5.700 sunt ocupate, lăsând 1.700 de poziții vacante.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Nicolae Ciucă propune un plan de revitalizare a economiei României prin reforme structurale și stimularea investițiilor

Alte câteva mii de grefieri, polițiști și specialiști sunt, de asemenea, angajați în instanțe și parchete.

Între timp, alte categorii profesionale se pregătesc de greve, ceea ce indică o creștere a tensiunilor sociale pe măsură ce țara se confruntă cu o serie de probleme economice.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top