Connect with us

Marcel Boloș: „Ne asigurăm că nu se vor bloca proiectele de infrastructura de transport!”

marcel bolos - Moldova Invest

București

Marcel Boloș: „Ne asigurăm că nu se vor bloca proiectele de infrastructura de transport!”

În timpul unei vizite la Bruxelles, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că a convenit cu Comisia Europeană asupra cadrului pentru a continua proiectele incluse în programele de finanțare din fondurile europene pentru perioada 2021-2027.

„Am agreat astăzi cu Comisia Europeană cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanțare din fonduri europene 2021-2027, iar în scurt timp va ajunge în Guvernul României un OUG în acest sens”, a scris luni seara pe Facebook Marcel Boloș, citat de Mediafax.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Inaugurarea Podului de la Brăila: Un moment istoric pentru România și Uniunea Europeană

Ministrul a declarat că, în acest fel multe proiecte nu vor fi blocate.

„Practic, ne asigurăm că nu se vor bloca proiectele de infrastructura de transport (cum ar fi Sibiu-Pitești), intrastructura de apă-canalizare, infrastructura locală și județeană de transport, proiectele de investiții în domeniul mobilității urbane, dar și proiectele din domeniul investițiilor în sănătate și infrastructura educațională. Beneficiarii publici vor avea asigurat, prin grija noastră, cadrul de programare necesar, lucru care o să fie operaționalizat printr-o serie de modificări ale programelor 2021-2027. Deci nu vom întrerupe fluxurile financiare și decontările aferente proiectelor acestora pe parcursul tranziție de la o perioadă de programare la alta”, a adăugat ministrul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Valabilitatea polițelor RCA de la Euroins va fi prelungită de Guvern!

O delegație a MIPE, condusă de ministrul Marcel Boloș, efectuează în perioada 15-18 mai o vizită de lucru la Bruxelles și Luxemburg. Scopul deplasării este consultarea experților Executivului European în vederea atingerii potențialului maxim pentru oportunitățile de investiții pe care România le are prin Planul Național de Redresare și Reziliență, avansarea discuțiilor pentru modificarea PNRR și a discuțiilor necesare pentru închiderea Programelor aferente Politicii de Coeziune 2014-2020 fără să fie periclitate investițiile strategice naționale, a transmis ministerul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Marcel Boloş: „Cei care exploatează bogăţiile statului au cifră de afaceri şi profit foarte mari, iar redevenţa este aproape nesemnificativă; este inadmisibil!”


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top