Connect with us

Ministrul Grindeanu: „Dacă tot vorbim de Ordonanţă cu reduceri de cheltuieli, hai să începem şi de la reduceri de ministere, nu doar secretari de stat”

grindeanu - Moldova Invest

București

Ministrul Grindeanu: „Dacă tot vorbim de Ordonanţă cu reduceri de cheltuieli, hai să începem şi de la reduceri de ministere, nu doar secretari de stat”

Reducerea numărului de ministere este o propunere avansată de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în urma rotației guvernamentale din România

Propunerile sale vizează reintegrarea Ministerului Antreprenoriatului în cadrul Ministerului Economiei, precum și comasarea Ministerului Familiei cu Ministerul Sportului.

„Eu susţin o reducere a numărului de ministere. Eu am 7 secretari de stat la Ministerul Transporturilor. Am spus-o şi preşedintelui meu de partid, Marcel Ciolacu, şi am spus-o şi prim-ministrului, dacă tot vorbim de Ordonanţă cu reduceri de cheltuieli, hai să începem şi de la reduceri de ministere, nu doar secretari de stat.

Să ştiţi că eu ştiu foarte bine cum s-a făcut această hartă a secretarilor de stat. Sunt vreo 200 acum, urmare a negocierilor celebre.

Şapte secretari de sunt, nu doar la transporturi, care oricum e unul dintre cele mai mari ministere.

Uitaţi, şapte secretari de stat la MIPE (Ministerul Investiţiilor şi proiectelor Europene, n.r.), şapte secretari de stat la Mediu”, a afirmat Sorin Grindeanu, la Digi 24.

Ministrul Grindeanu subliniază necesitatea reducerii numărului de ministere, menționând că în prezent există un număr mare de secretari de stat, chiar și în cadrul unor ministere considerate deja ample, precum Ministerul Transporturilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Problema exportului de cereale, discutată la Galați. Bolea: „Investițiile în infrastructură, o necesitate stringentă!”

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului ar putea funcționa eficient în cadrul Ministerului Economiei

În opinia sa, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului ar putea funcționa eficient în cadrul Ministerului Economiei, așa cum s-a întâmplat în trecut.

El consideră că nu este necesar să existe un minister separat pentru aceste domenii, mai ales că există o suprapunere a responsabilităților și a politicilor economice care le privesc.

“Nu văd de ce am avea un Minister al Antreprenoriatului, Turismului ş.a.m.d. când poate să funcţioneze foarte bine, aşa cum a funcţionat, în Ministerul Economiei. De asemenea, mi se pare foarte mult să existe un Minister separat Familie, Tineret, poate Familie, Tineret şi Sport.

Eu am spus, sunt totuşi anumite anumite componente care în mod clar pot fi reduse dincolo de numărul de secretari de stat. Şi susţin punctul ăsta de vedere.

L-am spus acum două zile la Constanţa, alături de Adina Vălean (comisarul european pentru transporturi, n.r.), şi-l voi susţine zilele următoare la posibilele negocieri. Chiar cred că se poate, vă spun.

Conduc un minister cu şapte secretari de stat, trei PSD, trei PNL, unul UDMR. Cam mult“, a subliniat ministrul Sorin Grindeanu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a aprobat noile măsuri fiscale. Care sunt noile taxe impuse

De asemenea, el propune comasarea Ministerului Familiei cu Ministerul Sportului, susținând că anumite componente ale acestor două domenii ar putea fi reduse și integrate într-o singură structură ministerială.

Sorin Grindeanu precizează că PSD nu va face alianțe cu AUR în viitoarele alegeri

În ceea ce privește relația politică dintre Partidul Social Democrat (PSD) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), Sorin Grindeanu precizează că PSD nu va face alianțe cu AUR în viitoarele alegeri.

„PSD-ul nu face alianţe cu AUR. Eu nu cred că va face cineva cu AUR. Mai ales după comportamentul pe care l-am văzut în această săptămână. Aşa ceva nu se poate întâmpla. Ce am văzut în această săptămână în Parlament şi nu doar în Parlament.

Eu cred că şi Jandarmeria trebuia să aibă o altă atitudine în faţa Parlamentului. S-a blocat circulaţia, am mers la votul final şi n-am putut să intru pe intrarea normală, a trebuit să ocolim, să intrăm pe alte alei la Parlament. Plus ce au păţit colegi parlamentari, am văzut lucrul ăsta, nu-i posibil şi mă delimitez total.

Nu există, din acest punct de vedere, vreo intenţie a PSD-ului să facă pe termen scurt, pe termen lung, cum vreţi dumneavoastră o alianţă cu acest partid, iar eu mă voi opune total la aşa ceva”, a subliniat Grindeanu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Schengen: Autoritățile din Ungaria au eliberat sute de traficanți de persoane, pe motiv că încarcerarea lor costă prea mult!

El condamnă comportamentul și acțiunile AUR din ultima perioadă, inclusiv cele din Parlament, și susține că nu este posibilă o colaborare cu un partid care adoptă astfel de atitudini.

Grindeanu exprimă nemulțumirea față de faptul că circulația a fost blocată în jurul Parlamentului și că unii colegi parlamentari au fost afectați.

Acesta afirmă că este total împotriva unei alianțe cu AUR, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, și că se va opune ferm oricărei inițiative în acest sens.

Sursa: hotnews.ro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top