Connect with us

Multe firme preferă să plătească taxele la ANAF în numerar, deși opțiunea online este disponibilă

ANAF da banii inapoi acestor romani ce trebuie sa faca pentru a i lua. Legea a fost promulgata de Iohannis 800x493 1 - Moldova Invest

București

Multe firme preferă să plătească taxele la ANAF în numerar, deși opțiunea online este disponibilă

Multe firme preferă să plătească taxele cu numerar și să meargă cu plasa plină cu bani la ANAF, în loc să opteze pentru plata online

Potrivit președintelui ANAF, Lucian Heiuș, aproximativ 20% dintre contribuabili preferă să plătească cash, ceea ce înseamnă că agenții economici au plătit în total aproape 1,5 miliarde de euro în numerar.

WhatsApp Image 2023 04 12 at 11.42.59 - Moldova Invest

20% plătesc banii cu plasa. Vorbim de aproape 1,5 miliarde eutro plătiți de agenții economici cash. Asta în conditiile în care se poate plăti online”, potrivit HOTNEWS, a declarat Heiuș.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Afacerile companiei Antibiotice în semestru I din 2023 au crescut cu peste 27%, în acord cu planul multianual de afaceri

Această situație este cu atât mai surprinzătoare, cu cât plățile online sunt acum mai accesibile ca niciodată, iar serviciile fiscale online sunt disponibile 24/7, oferind o modalitate mai rapidă și mai convenabilă de a plăti taxele.

Deși ANAF a încurajat plățile online, mulți contribuabili preferă să se prezinte la ghișeele ANAF și să plătească în numerar.

Heiuș susține că acest comportament poate fi atribuit unei lipse de educație financiară și că este necesară o mai mare implicare în educația financiară a societății.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Construcția tronsonului III al alternativei rutiere Suceava - Botoșani a primit 2 propuneri

În plus, plata în numerar poate fi o opțiune atractivă pentru companiile care doresc să evite urmărirea electronică a tranzacțiilor lor.

Cu toate acestea, această practică poate fi periculoasă, deoarece poate atrage atenția autorităților fiscale și poate duce la investigații mai detaliate asupra afacerii.

Sursa: hotnews.ro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top