Connect with us

Nicolae Ciucă propune un plan de revitalizare a economiei României prin reforme structurale și stimularea investițiilor

Nicolae Ciuca Sursa foto Inquam Photos Octav Ganea 1 - Moldova Invest

București

Nicolae Ciucă propune un plan de revitalizare a economiei României prin reforme structurale și stimularea investițiilor

Președintele Nicolae Ciucă propune Coaliției o schimbare de abordare a discuțiilor privind deficitul bugetar

În același timp cu respectarea obiectivului de încadrare în deficit, el solicită specialiștilor partidelor să elaboreze un plan cu bugetare multi-anuală, având ca scop revitalizarea economiei României. Acest plan ar cuprinde o serie de reforme menite să restrucureze statul și să stimuleze investițiile, afacerile și dezvoltarea într-un mod echitabil și sustenabil pe termen mediu și lung.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Turismul din România, la turație maximă! Ce record de vizitatori a fost doborât?

Ministerul Finanțelor va dezvolta un mecanism de evaluare a calității cheltuielilor instituțiilor bugetare, astfel încât cele mai eficiente vor primi alocări financiare mai mari, iar cele mai puțin eficiente vor avea alocări reduse.

O altă măsură propusă de coaliție este reducerea numărului de șefi din administrația publică, în favoarea unei structuri mai eficiente. Astfel, numărul de angajați în cadrul fiecărei structuri ierarhice (birou, serviciu, direcție etc.) va crește, ceea ce va conduce la o reducere a numărului de posturi de conducere existente în prezent.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Subvenții de peste 1 miliard și 93 de milioane de lei pentru agricultorii moldoveni

În plus, instituțiile și unitățile administrative teritoriale vor fi încurajate să achiziționeze în comun servicii sau produse, cu scopul de a obține prețuri mai avantajoase.

Numărul secretarilor de stat va fi redus cu 20%, iar numărul membrilor din Consiliile de Administrație și indemnizațiile acestora vor fi limitate. Se ia în considerare și reducerea abonamentelor cu telefonia mobilă în instituțiile publice, precum și a altor consumabile.

Totodată, PNL va solicita ca bugetarii care au venituri lunare mai mari de 10.000 lei să nu beneficieze de vouchere de vacanță.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Reformă majoră în sistemul bugetar: Peste 50 de măsuri de reducere a cheltuielilor prin OUG


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top