Connect with us

UE va aloca peste 52 de milioane de euro pentru 37 de trenuri electrice, care vor circula pe 13 rute din România!

trenuri - Moldova Invest

București

UE va aloca peste 52 de milioane de euro pentru 37 de trenuri electrice, care vor circula pe 13 rute din România!

Peste 52 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională va fi direcționată către achiziționarea a 37 de trenuri electrice, care vor deservi 13 rute interregionale în România. Această inițiativă a primit aprobarea Comisiei Europene în cursul zilei de ieri,, conform unui anunț emis de către organismul executiv european.

Doamna Elisa Ferreira, comisarul responsabil pentru coeziune și reforme, a transmis că: „Noile rame feroviare vor avea un impact pozitiv asupra întregii rețele de cale ferată din România. Sporirea frecvenței și a confortului călătoriilor, precum și stimularea utilizării trenurilor sunt importante pentru coeziunea teritorială și socială, facilitând accesul tuturor la locuri de muncă și la servicii publice. Acest lucru îmbunătățește sustenabilitatea transporturilor, contribuind astfel la tranziția verde. Politica de coeziune acționează împreună cu autoritățile române pentru a pune în aplicare obiectivele Pactului verde european.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Județul Vaslui primește fonduri pentru Spitalul nr. 2: un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii medicale

Implementarea acestor trenuri electrice de ultimă generație va conduce la o îmbunătățire semnificativă a conexiunilor și confortului călătorilor, în timp ce va contribui la reducerea emisiilor provenite din sectorul transporturilor.

Având o capacitate minimă de 300 de pasageri pe fiecare tren, acestă investiție va avea un impact semnificativ asupra calității serviciilor feroviare de pe cele mai importante trasee feroviare interregionale, care sunt electrificate și care conectează Bucureștiul cu centrele de activitate regionale, precum Arad, Cluj-Napoca, Constanța, Brașov, Timișoara, Iași, Galați, Craiova, Petroșani și Suceava. Aceste informații au fost prezentate de către Comisia Europeană.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comerțul româno-german se intensifică de la un an la altul


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in București

To Top