Connect with us

Investiție de 1,8 milioane lei pentru prima etapă a lucrărilor de modernizare a Policlinicii Roman

Collage Maker 02 Jun 2023 11 31 AM 7922 - Moldova Invest

Neamt

Investiție de 1,8 milioane lei pentru prima etapă a lucrărilor de modernizare a Policlinicii Roman

Lucrările de reabilitare mult așteptate la clădirea Policlinicii din Roman, construită în anul 1965, au demarat în această perioadă, după ani de zile de așteptare: 1,8 milioane lei pentru prima fază a lucrărilor de modernizare

Proiectul de modernizare va fi implementat în două faze distincte. În acest an, accentul va fi pus pe refacerea termo-izolării exterioare, inclusiv a terasei. Această etapă este esențială pentru reducerea pierderilor de căldură și menținerea unei temperaturi constante și plăcute în interiorul clădirii.

După finalizarea lucrărilor de termo-izolare, se va trece la cea de-a doua fază a proiectului.

Etapa următoare constă în modernizarea instalațiilor interioare, reparații locale și zugrăveli. De asemenea, se vor reface hidranții atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirii, asigurându-se astfel un mediu sigur și funcțional.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consiliul Județean Iași investește 7,5 milioane de lei în dezvoltarea și modernizarea comunităților din județ

1,8 milioane lei pentru prima etapă

După aceea, se va putea proceda la amenajarea parcării și la aplicarea unui nou covor asfaltic pe strada Dumbrava Roșie, conform precizărilor primarului Leonard Achiriloaei.

„Au început lucrările de modernizare la Policlinică, iar primul pas este termoizolarea clădirii cu vată bazaltică. După ani de zile, vom îmbunătăți eficiența energetică în această unitate sanitară și vom asigura un mediu mai confortabil și mai prietenos pentru pacienți și personalul medical.

Vreau să vă informez că modernizarea va fi realizată în două faze. Anul acesta, ne concentrăm pe refacerea termo-energetică exterioară, care include și izolarea terasei. Această etapă este esențială pentru a reduce pierderile de căldură și pentru a asigura o temperatură constantă și plăcută în clădire.

După finalizarea lucrărilor de termo-izolare, vom trece la cea de-a doua fază a proiectului. Această etapă presupune modernizarea instalațiilor interioare, reparații locale și zugrăveli.

De asemenea, vom efectua și refacerea hidranților interiori și exteriori, asigurând astfel un mediu sigur și funcțional.

Investiția primei faze se ridică la valoarea de 1,8 milioane lei, iar după finalizarea acesteia, vom putea sistematiza parcarea și vom interveni cu un nou covor asfaltic pe strada Dumbrava Roșie.

Pentru mine, rămâne o prioritate ca Romanul să ofere servicii medicale de calitate și un mediu propice recuperării și îngrijirii sănătății dumneavoastră. ” a punctat primarul Municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Primarul subliniază faptul că investițiile în infrastructura medicală rămân o prioritate în mandatul său. În clădirea în care funcționează Policlinica din Roman își desfășoară activitatea cabinetele medicilor specialiști, în contract cu Casa Județeană de Sănătate, birourile DSP Roman și o parte din cabinetele ambulatoriului de specialitate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Apelul “Transformarea digitală a IMM-urilor orientată către creșterea intensității digitale“ vine în sprijinul antreprenorilor din Regiunea Nord-Est


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

To Top