Connect with us

Peste 4,6 milioane de lei pentru dotarea a 4 centre de educație incluzivă din Neamț

Collage Maker 27 Jul 2023 10 13 AM 4042 - Moldova Invest

Neamt

Peste 4,6 milioane de lei pentru dotarea a 4 centre de educație incluzivă din Neamț

Președintele Consiliului Județean Neamț,Asaftei Ion, a luat parte, pe 26 iulie, la o ceremonie importantă de semnare a unor contracte de finanțare pentru dotarea unităților de învățământ

Președintele Consiliului Județean Neamț,Asaftei Ion, a luat parte, pe 26 iulie, la o ceremonie importantă de semnare a unor contracte de finanțare pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe cu echipamente și facilități moderne.

Vor fi dotate peste 5.600 de unități de învățământ din întreaga țară, iar valoarea totală a investiției depășește un miliard de euro din PNRR, fără TVA, fiind inclusiv pentru învățământul dual.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CJ Neamț, proiecte de dezvoltare aprobate din domeniul sănătății și culturii

Mesajul Președintelui CJ Neamț, Ion Asaftei

„Am trăit bucuria de a semna, la Palatul Victoria, în prezența domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, a președintelui Senatului României, domnul Nicolae Ciucă, și a ministrului Educației Naționale, doamna Ligia Deca, contractul de finanțare în valoare de 4.657.473,93 lei pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”.

Acești bani – fonduri europene, care se asigură sistemului educațional românesc prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C15: Educație – vor ajunge la școlile aflate în subordinea Consiliului Județean Neamț sub formă de dotări, până la finele anului viitor.

Sunt extrem de încântat că 4 unități de învățământ din județul nostru, aflate în subordinea Consiliului Județean Neamț:

  • Școala Profesională Specială, comuna Ștefan cel Mare
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ,,Alexandru Roșca” Piatra-Neamț 
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț”

Este vorba despre achiziții noi de echipamente, mobilier și materiale didactice pentru laboratoarele de informatică, precum și pentru sălile de clasă, cabinetele școlare, cabinetele de asistență psihopedagogică și atelierele de practică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 1 milion de lei pentru reabilitarea spitalului Județean Neamț

Implementarea proiectului va începe de la data de 1 august 2023.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei a făcut precizarea că ceremonie,  au participat și alți președinți de consilii județene din țară și primari de municipii și orașe.

Acest proiect pentru dotarea școlilor reprezintă cea mai mare investiție care s-a realizat până acum în învățământul românesc, având în vedere că vor fi dotate peste 5.600 de unități de învățământ din România.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 12,1 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din comuna Ion Creangă

Valoarea totală a investiției este de peste un miliard de euro din PNRR, fără TVA, pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar, inclusiv pentru învățământul dual.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

To Top