Connect with us

Proiect în valoare de 4.6 milioane lei pentru amenajarea unei promenade și piste pentru bicicliști, în Municipiul Roman

Collage Maker 20 Jun 2023 11 27 AM 668 - Moldova Invest

Neamt

Proiect în valoare de 4.6 milioane lei pentru amenajarea unei promenade și piste pentru bicicliști, în Municipiul Roman

Primarul Municipiului Roman a anunțat că proiectul viitoarei promenade și piste pentru bicicliști de-a lungul râului Moldova, intră în faza de implementare

În cadrul ședinței Consiliului Local al municipiului Roman, primarul a propus aprobarea unui Protocol de colaborare cu Administrația Națională “Apele Române” pentru preluarea terenului necesar pentru amenajarea acestui proiect.

Terenul propus pentru investiție, în suprafață de 22.570 de metri pătrați, este situat în interiorul municipiului Roman și este proprietatea statului român, fiind administrat de Administrația Națională “Apele Române”.

Scopul principal al acestui proiect este transformarea malului stâng al râului Moldova într-un spațiu recreativ, cu scopul de a îmbunătăți calitatea generală a zonei și de a oferi un loc de relaxare pentru locuitorii din Roman.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Municipiul Roman: o nouă parcare rezidențială finalizată. Urmează noi proiecte de sistematizare

Obiectivul principal este transformarea malului stâng al râului Moldova într-un spațiu recreativ

„Proiectul viitoarei promenade și piste pentru bicicliști de-a lungul râului Moldova, intră în linie dreaptă! Așa cum mi-am asumat, întreprind toate demersurile necesare pentru depunerea acestui proiect spre finanțare, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Pe 19 iunie, în cadrul ședinței Consiliului Local al municipiului Roman, am propus aprobarea unui Protocol de colaborare cu Administrația Națională “Apele Române” pentru preluarea terenului în suprafață de 22.570 de metri pătrați, împreună cu specificațiile tehnico-economice ale proiectului “Amenajare zonă de promenadă și pistă de bicicliști de-a lungul râului Moldova”.

WhatsApp Image 2023 04 12 at 13.09.55 - Moldova Invest

În prezent, terenul propus pentru investiție, situat în interiorul municipiului Roman, de la strada Sucedava până în zona Bazar, este proprietatea statului român și este administrat de Administrația Națională “Apele Române”.

Obiectivul principal al acestui proiect este transformarea malului stâng al râului Moldova într-un spațiu recreativ, îmbunătățind calitatea generală a zonei, oferind tuturor romașcanilor un loc deosebit de relaxare.

Elemente cheie ale proiectului

Proiectul cuprinde următoarele elemente cheie: O pistă de bicicliști lungă de 1400 de metri, oferind o rută sigură și plăcută pentru pasionații de ciclism. O promenadă de 1050 de metri, perfectă pentru plimbări relaxante.

60 de stâlpi de iluminat vor ilumina întreaga zonă, asigurând o atmosferă plăcută în timpul plimbărilor de seară.

Instalarea a 20 de camere de supraveghere video pentru îmbunătățirea securității și asigurarea unui mediu sigur pentru toți vizitatorii. O stație urbană de încărcare solară, care permite încărcarea ecologică a dispozitivelor electronice.

Zone de odihnă, coșuri de gunoi și suporturi pentru biciclete vor fi plasate în mod convenabil de-a lungul promenadei, oferind confort și curățenie. Valoarea estimată, conform studiului de fezabilitate se ridică la 4.639.964 lei, TVA inclus.

Urmează întocmirea documentației tehnice și depunerea pentru finanțare.” a explicat primarul Leonard Achiriloaei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 12,1 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din comuna Ion Creangă

Primarul Achiriloaei este încrezător că acest proiect nu doar va îmbunătăți aspectul zonei, dar va promova și un stil de viață sănătos și activ printre membrii comunității locale. În continuare, se vor întocmi documentațiile tehnice și se va depune proiectul pentru finanțare.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

To Top