Connect with us

Flutur, vizită pe șantierul DJ 209B (Mălini – Iesle – Borca), o investiție în valoare de 25 de milioane de euro realizată de CJ Suceava

Collage Maker 29 May 2023 03 18 PM 3322 - Moldova Invest

Suceava

Flutur, vizită pe șantierul DJ 209B (Mălini – Iesle – Borca), o investiție în valoare de 25 de milioane de euro realizată de CJ Suceava

Luni, 29 mai, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a vizitat șantierul DJ 209B (Mălini – Iesle – Borca), o investiție în valoare de 25 de milioane de euro realizată de CJ Suceava

“Acest drum va conecta Măliniul, locul natal al poetului Nicolae Labiș, cu Borca și Neamț, până la coada lacului Bicaz. Este un drum de 14,6 km, o investiție de 25 de milioane de euro realizată de Consiliul Județean Suceava, care implică lucrări ample în zona montană. Se construiesc peste 15 km de ziduri de sprijin, șanțuri periate și sute de piloni înfipți la o adâncime de 15 m pentru a consolida terenul.

De asemenea, se lucrează la construcția a 61 de podețe și 11 poduri. Acest drum, cu o lățime de 8 m, va lega Valea Moldovei din județul Suceava, va trece prin Crucea Talienilor și va coborî către coada lacului Bicaz, în Borca, o zonă turistică excepțională”, a explicat președintele CJ Suceava.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Mov de Bucovina: Desprinsă din magia câmpului! Pentru evenimente cu miros și gust de lavandă!

WhatsApp Image 2023 05 29 at 13.25.05 - Moldova Invest

El a subliniat că aceasta este, practic, o investiție pentru dezvoltarea zonei turistice a Mălinului, pentru legătura dintre Suceava și județul Neamț, precum și între Suceava și Ardeal. “Prin urmare, cred că întreaga zonă turistică a Mălinului va cunoaște o dezvoltare extraordinară datorită acestui drum”, a adăugat Flutur.

WhatsApp Image 2023 05 29 at 13.25.06 - Moldova Invest

El a amintit și de faptul că în prezent se desfășoară câteva investiții “strategice” ale Consiliului Județean Suceava. “În zilele următoare, veți putea vedea drumul care leagă județul nostru de Harghita prin Pasul Bilbor, precum și drumul care conectează zona Dornelor și Coșna la grădinița Ilva Mare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România va găzdui, miercuri, cea de-a III-a ediție a Summitului Inițiaticei celor Trei Mări

Aceste investiții contribuie la dezvoltarea turismului în zonă. Prin urmare, sperăm că anul viitor această lucrare de artă de la Mălini va fi finalizată, pentru a putea promova perla Bucovinei din perspectiva turistică, Măliniul lui Labiș”, a mai declarat Gheorghe Flutur.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top