Connect with us

Zilnic, aproximativ 1.000 de camioane traversează teritoriul Republicii Moldova, dintre care 80% transportă cereale ucrainene

5496f4b8 7164 4117 8eb9 4f52226e3cbb - Moldova Invest

Republica Moldova

Zilnic, aproximativ 1.000 de camioane traversează teritoriul Republicii Moldova, dintre care 80% transportă cereale ucrainene

Acest aspect a fost subliniat de expertul în comerțul internațional, Iurie Rija, în cadrul emisiunii “Paralela 47”

Potrivit declarațiilor sale, recent s-a reaprins problema congestionării traficului la granița cu România, iar camioanele petrec în medie 3-4 zile la punctele de trecere a frontierei.

Avem peste 31 de puncte de control vamal. Potrivit datelor pe care le am, între 70 și 80 la sută din transporturile care trec din Ucraina prin Republica Moldova și ies din Republica Moldova spre frontiera cu România către porturile de pe Dunăre, precum Galați, Brăila și chiar portul de la Marea Neagră, Constanța, sunt camioane încărcate cu cereale.

Se observă din nou o problemă cu fluidizarea traficului la graniță, în special cu România. Aceasta are un impact, fiecare zi adaugată la timpul de staționare costă mai mult șoferului și duce la creșterea prețurilor”, a declarat Iurie Rija.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sprijin masiv pentru Republica Moldova în cadrul celei de-a IV-a reuniuni a Platformei de Sprijin

Amintim că, la 17 iulie, Rusia s-a retras din acordul privind cerealele, un acord negociat în anul precedent între Turcia și ONU. Acest acord permitea Ucrainei să exporte produse agricole prin porturile de la Marea Neagră.

După retragerea din acest acord, Rusia a atacat mai multe porturi ucrainene, iar ca răspuns, Kievul a declarat că navele și porturile rusești de la Marea Neagră reprezintă ținte legitime ale armatei ucrainene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, în contextul vizitei la Vulcănești și Cahul: „Investițiile românești dezvoltă economia R. Moldova”


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top