Connect with us

Companiile din Moldova interesate să-și extindă activitățile prin export pe piața din România pot obține sprijin prin intermediul programului „Export Missions”

- Moldova Invest

Republica Moldova

Companiile din Moldova interesate să-și extindă activitățile prin export pe piața din România pot obține sprijin prin intermediul programului „Export Missions”

Companiile interesate să-și extindă activitățile prin export pe piața din România pot primi sprijin prin intermediul programului Export Missions, lansat pe 10 august și comunicat de Radio Chișinău

Acest program vizează organizarea de misiuni economice pentru promovarea mai multor companii locale în România, cu accent pe industrii diverse precum textilă, mobilă, procesare și altele.

Secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Viorel Garaz, a subliniat importanța semnificativă a acestui eveniment pentru economia Republicii Moldova și pentru sectorul de afaceri local, în cadrul unei conferințe de presă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Acord de colaborare pentru transformare digitală între România, Republica Moldova și IBM România

„Am lansat misiunile economice pentru promovarea diverselor industrii din țara noastră în România. România a devenit în ultimii ani principalul nostru partener economic, ceea ce se reflectă nu doar în preferințe și fluxul de trafic transfrontalier, ci și în datele statistice și balanța de plăți pe care le monitorizăm cu atenție.

România reprezintă una dintre puținele țări cu care avem o balanță de plăți aproape echilibrată. De asemenea, este principalul furnizor de combustibili pentru Republica Moldova.

În cadrul acestei misiuni, ne propunem să atragem mai multe industrii, incluzând nu numai sectoarele tradiționale, ci și inginerie, medicamente, textile, metale și altele”, a declarat Viorel Garaz.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Dezvoltării, Adrian VEȘTEA, subliniază disponibilitatea fondurilor pentru legea pensiilor

El a subliniat că Guvernul Republicii Moldova identifică piețe și parteneri potențiali în noi regiuni, pentru a se asigura că economia este protejată în fața oricărui risc potențial. Prin urmare, este important să recunoaștem că România este un partener strategic cu o importanță crucială.

În acest an, programul Export Missions este concentrat pe România, în timp ce edițiile viitoare vor aborda exporturile către alte țări, selecționate în colaborare cu antreprenorii, pentru a susține dezvoltarea și expansiunea companiilor locale pe piețele internaționale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vicepremierul R. Moldova, Vladimir BOLEA, a cerut sprijin la Bruxelles pentru fermierii afectați de secetă


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top