Connect with us

Forumul de afaceri internațional Ucraina-România-Republica Moldova la Cernăuți: O oportunitate de dezvoltare și cooperare transfrontalieră

forum cernauti - Moldova Invest

Republica Moldova

Forumul de afaceri internațional Ucraina-România-Republica Moldova la Cernăuți: O oportunitate de dezvoltare și cooperare transfrontalieră

Forumul de afaceri internațional Ucraina-România-Republica Moldova, care are loc în aceste zile la Cernăuți, are ca scop consolidarea cooperării între regiunile respective

Guvernatorul Cernăuțiului, Ruslan Zaparaniuk, subliniază importanța dezvoltării și atragerii investițiilor în contextul actual, considerându-le o oportunitate de a sprijini frontiera.

El menționează că, chiar și în timpul unui război de amploare, economia trebuie menținută și dezvoltată, iar unele industrii pot beneficia de investiții. Prin organizarea acestui forum, se dorește în special stabilirea relațiilor cu partenerii internaționali, dezvoltarea cooperării transfrontaliere avantajoase pentru toate părțile implicate, precum și discutarea subiectelor comerciale actuale între cele trei state și dezvoltarea turismului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Industria chimică și farmaceutică din Germania într-un moment de cumpănă

Bucovina, conform lui Zaparaniuk, poate deveni un centru de dezvoltare antreprenorială și de cooperare internațională, având în vedere tradițiile bune de cooperare transfrontalieră.

Domeniile promițătoare pentru cooperarea între cele trei țări includ atragerea investițiilor pentru înființarea de întreprinderi mixte de către întreprinderi mici și mijlocii, modernizarea industriei alimentare, ușoare, prelucrarea lemnului și mobilă, dezvoltarea sectorului IT, producția și prelucrarea produselor agricole, dezvoltarea locuințelor și serviciilor comunale, precum și infrastructura de transport.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Statul oferă vouchere în valoare de 72.500 de lei pentru a sprijini renovarea locuințelor prin Programul Național "Casa Eficientă Energetic"

Zaparaniuk a exprimat recunoștință partenerilor internaționali pentru sprijinul constant acordat Ucrainei în diverse domenii.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top