Connect with us

Municipiul Edineț, transformare în cel mai SMART oraș din Nordul Republicii Moldova, cu sprijinul UE

Collage Maker 25 Aug 2023 12 07 PM 1488 - Moldova Invest

Republica Moldova

Municipiul Edineț, transformare în cel mai SMART oraș din Nordul Republicii Moldova, cu sprijinul UE

Proiectul “Edineț – Oraș cu Perspectivă de Viitor” a fost lansat acum doi ani și jumătate și își propune să transforme Edineț într-un oraș inteligent, cu o infrastructură modernă și servicii eficiente

Proiectul cuprinde mai multe compartimente esențiale pentru dezvoltarea orașului, cum ar fi serviciile publice, îmbunătățirea condițiilor de trai, guvernarea locală inteligentă și educația.

Imagine WhatsApp 2023 08 25 la 12.02.072222 - Moldova Invest

Educația este unul dintre pilonii proiectului, iar echipamentele inteligente și curriculum-ul special au fost dezvoltate pentru a îmbunătăți procesul educațional în școli și grădinițe.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de un laborator inteligent, dotat cu echipamente IT. Valoarea proiectului se ridică la 77 380 de euro

Managerul de proiect, Angela Cașcaval, subliniază importanța acestei inițiative pentru viitorul educației în Edineț.

În ceea ce privește infrastructura și transportul, proiectul prevede modernizarea transportului public local.

17 stații de așteptare vor fi dotate cu panouri inteligente, iar opt autobuze noi vor fi aduse din Turcia

Imagine WhatsApp 2023 08 25 la 12.02.071111 - Moldova Invest

Aceste autobuze vor fi echipate cu sisteme inteligente de plată, permițând călătorilor să achite cu cardul bancar sau cu carduri speciale.

Sistemul de iluminat stradal va fi extins în întregul oraș și va fi echipat cu sisteme fotovoltaice pentru a asigura eficiența energetică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Județul Neamț și Municipiul Chișinău, acord de cooperare pentru consolidarea relațiilor bilaterale

De asemenea, proiectul va aduce îmbunătățiri în furnizarea apei potabile, aproape 500 de locuitori urmând să beneficieze de contoare de apă cu citire la distanță.

Autoritățile orașului au realizat Planul Urbanistic General în format digital, iar echipamente moderne au fost achiziționate pentru gestionarea eficientă a zonelor verzi din Edineț.

Locuitorii orașului sunt entuziasmați de aceste îmbunătățiri și așteaptă cu nerăbdare finalizarea proiectului, pentru a se bucura de beneficiile unui oraș inteligent și modernizat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Economia Republicii Moldova va înregistra o creștere cu 1.7%. Care este prognoza economică a Ucrainei

“Edineț – Oraș cu Perspectivă de Viitor” este un proiect pilot realizat în parteneriat cu primăria municipiului Alba-Iulia din România, având un termen de implementare de patru ani.

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 4 milioane de euro, sumă oferită de Uniunea Europeană, pentru a transforma municipiul Edineț în cel mai SMART oraș din nordul Republicii Moldova.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top