Ministrul de Externe al Republicii Moldova a evidențiat perspectivele economice încurajatoare ale țării, subliniind orientarea către Vest și importanța tot mai mare a relațiilor comerciale cu UE
În cursul anului 2022, peste 60% din exporturile Republicii Moldova au avut ca destinație statele membre ale Uniunii Europene.
Un exemplu concret ce ilustrează această tendință este cel al exporturilor de cireșe moldovenești către Uniunea Europeană.
În anul 2023, acest sector a înregistrat o creștere remarcabilă, de 12,5 ori mai mare decât în anul precedent.
Această creștere impresionantă subliniază nu doar capacitatea de producție a Republicii Moldova, ci și o cerere crescută și o încredere din ce în ce mai mare în calitatea produselor moldovenești.

„Perspective economice promițătoare pentru țara noastră se conturează dinspre vest, și mai puțin dinspre est.
În 2022, peste 60% din exporturile moldovenești au avut destinația UE.
Iată un exemplu concret despre cum bunurile noastre ajung în Uniunea Europeană: livrările de cireșe moldovenești către UE au înregistrat o creștere impresionantă de 12,5 ori în 2023, în comparație cu anul precedent.
În ansamblu, în acest an, Moldova a reușit să exporte peste 16 mii de tone de cireșe, generând venituri de peste 22 milioane de dolari pentru agenții noștri economici.
Vom lucra în continuare pentru a aduce produsele moldovenești pe rafturile tuturor capitalelor europene.” a subliniat ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.
În ansamblu, în acest an, exporturile de cireșe au depășit 16 mii de tone, generând venituri semnificative în valoare de peste 22 de milioane de dolari pentru agenții economici ai Republicii Moldova.
Ministrul Nicu Popescu a subliniat că eforturile pentru consolidarea acestor relații economice vor continua și în viitor, cu obiectivul de a aduce produsele moldovenești pe rafturile tuturor capitalelor europene.