Connect with us

Parlamentul Republicii Moldova ratifică împrumutul de 50,1 milioane de euro pentru dezvoltarea agriculturii

agricultura - Moldova Invest

Republica Moldova

Parlamentul Republicii Moldova ratifică împrumutul de 50,1 milioane de euro pentru dezvoltarea agriculturii

Prin decizia luată în ședința din 20 iulie, Parlamentul Republicii Moldova a dat aprobarea pentru un împrumut de 50,1 milioane de euro, destinat sectorului agricol

Acest acord cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare a fost ratificat în vederea implementării proiectului „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură” (AGGRI).

Obiectivele principale ale acestui proiect sunt sprijinirea îmbunătățirii serviciilor agricole publice, stimularea creșterii în sectorul agricol axată pe piață și sporirea rezilienței beneficiarilor pentru a avea acces la serviciile de irigare. În plus, proiectul prevede măsuri imediate pentru a face față unor potențiale crize sau situații urgente.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Digitalizarea IMM-urilor. 1.020 de proiecte admise pentru finanțări de până la 100.000 euro

Asistența financiară acordată va aduce numeroase beneficii economice, printre care crearea de noi locuri de muncă, consolidarea rezilienței sectorului agricol în fața schimbărilor climatice, implementarea unor practici agricole avansate, promovarea producției ecologice în sectorul creșterii animalelor și creșterea veniturilor beneficiarilor.

Proiectul „AGGRI” are ca termen final de implementare luna septembrie 2029.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top