Connect with us

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin RECEAN: „Încurajez cetățenii să descopere potențialul turistic al țării noastre, ajutând, astfel, agenții economici locali”

20230720 es1 2245 scaled - Moldova Invest

Republica Moldova

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin RECEAN: „Încurajez cetățenii să descopere potențialul turistic al țării noastre, ajutând, astfel, agenții economici locali”

Prim-ministrul statului vecin, Dorin Recean și-a încheiat astăzi, 20 iulie 2023, vizita în raionul Rîșcani la Costești, unde doi tineri, Vlad și Mihai, au deschis o pensiune lângă „Marea Nordului” – așa cum este numit Lacul de acumulare de la Costești

Din banii pe care i-au acumulat de-a lungul anilor, au făcut investiți într-o afacere ce promovează turismul rural.

20230720 es1 2279 scaled - Moldova Invest

Până acum, tinerii au investit peste 100 de mii de euro, bani din care au cumpărat 2 loturi de teren în satul Proscureni, care face parte din comuna Costești, și au construit 4 căsuțe din lemn.

Moldova Invest îți recomandă și ...   50 de antreprenori din R. Moldova își vor expune produsele și serviciile în cadrul Expoziției "Republica Moldova Prezintă" la Iași

Deschiderea pensiunii este planificată pentru luna august. Ulterior, oamenii de afaceri au intenția de a construi un restaurant și o terasă pentru evenimente.

20230720 es1 2216 scaled - Moldova Invest

În discuții cu prim-ministrul Dorin Recean, Vlad și Mihai au vorbit despre problemele administrative pe care le întâmpină în dezvoltarea afacerii.

De-a lungul anilor, plajele din preajma lacului de acumulare Stînca-Costești nu au fost administrate de nicio entitate. Din această cauză, tinerii antreprenori nu pot extinde pensiunea și pe plajă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consolidarea relațiilor culturale dintre ROMÂNIA și REPUBLICA MOLDOVA din perspectiva Ministrului Culturii, Raluca TURCAN și a omologului său Sergiu PRODAN

20230720 es1 2158 scaled - Moldova Invest

„Împreună cu Ministerul Mediului am identificat o soluție pentru gestiunea plajelor din regiune, ceea ce va permite să dezvoltați activitățile de turism și agrement. Trebuie să facem în așa fel ca plajele să fie utilizate eficient în beneficiul oamenilor, iar administrațiile locale să poată încasa resurse financiare în plus din activitatea turistică.

Încurajez cetățenii să descopere potențialul turistic al țării noastre, ajutând, astfel, agenții economici locali”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste 200 de participanți și înalți oficiali de pe ambele maluri ale Prutului sunt așteptați la cea de-a doua ediție a forumului economic România – R. Moldova, organizat la Chișinău

20230720 es1 2296 scaled - Moldova Invest

La finalul vizitei de la Rîșcani, prim-ministrul Dorin Recean a susținut o conferință de presă și a răspuns la întrebările pe subiecte de actualitate.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top