Connect with us

Primari din Moldova și România, prezenți la „Simpozionului internațional Viitorul comun în spațiul Comunității Europene de la Slănic-Moldova!

207988 173591 - Moldova Invest

Republica Moldova

Primari din Moldova și România, prezenți la „Simpozionului internațional Viitorul comun în spațiul Comunității Europene de la Slănic-Moldova!

Zeci de parlamentari și primari din Republica Moldova și România se vor reuni în orașul Slănic Moldova din județul Bacău, România, în perioada 21-22 iulie, la Simpozionul internațional „Viitorul comun în spațiul comunității europene”. Evenimentul are ca scop prezentarea și promovarea bunei practici din localitățile participante, precum și dezvoltarea și consolidarea proiectelor comune existente, prin stabilirea de noi parteneriate.

Simpozionul va fi o ocazie pentru autoritățile locale și centrale din Republica Moldova și România să-și împărtășească experiența și să identifice modalități de colaborare în viitor. Participanții așteptați includ zeci de primari din ambele țări, alături de reprezentanți ai guvernelor și parlamentelor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   SUA ar putea majora cu 9,3 milioane de dolari asistența nerambursabilă pentru consolidarea democrației participative în Republica Moldova

Evenimentul va începe cu discursurile de deschidere susținute de Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, și senatorul român Cătălin-Daniel Fenechiu. Ulterior, în cadrul panelurilor de discuții care vor avea loc timp de două zile, vor lua parte și un grup de deputați din Parlamentul Republicii Moldova.

Scopul principal al simpozionului este de a întări colaborarea și cooperarea între comunitățile din cele două țări, consolidându-se legăturile în cadrul comunității europene. Se dorește să se pună accentul pe schimbul de experiență și cunoștințe pentru dezvoltarea durabilă și prosperitatea ambelor regiuni.

Moldova Invest îți recomandă și ...   USAID, împreună cu National Geographic Traveller UK și ANTRIM, promovează turismul vitivinicol din Republica Moldova către piața din Marea Britanie


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top