Connect with us

Republica Moldova dă startul celei mai mari campanii de educație financiară

Frtitlu 1698740264eu6b8ry - Moldova Invest

Republica Moldova

Republica Moldova dă startul celei mai mari campanii de educație financiară

Astăzi, în Chișinău, Republica Moldova a dat start celei mai ample campanii de educație financiară din istoria sa, cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii, sărbătorită anual la 31 octombrie

Evenimentul a inclus prezentarea obiectivelor principale ale acestei inițiative, însoțite de rezultatele unui sondaj privind nivelul de educație financiară al populației din Republica Moldova. Această campanie va avea o durată de un an, până în toamna anului 2024, și se va desfășura pe întreg teritoriul țării, conform informațiilor furnizate de MOLDPRES.

Banca Națională a Moldovei (BNM) a organizat această inițiativă în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu sprijinul Programului USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Pentru prima dată în 2023, România a început să importe gaze din Ungaria

Campania națională de educație financiară are ca public țintă toți cetățenii, indiferent de vârstă sau ocupație, și își propune să intensifice eforturile de educație financiară în rândul societății. Scopul este de a informa consumatorii despre opțiunile de economisire și investiții disponibile în Republica Moldova, despre corelația dintre risc și venituri, modalitățile corecte de comparare a diferitelor oferte de creditare și despre riscurile asociate criptomonedelor.

facebook cover prelucrat cu ai 1 - Moldova Invest

Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, a subliniat importanța înțelegerii sectorului bancar și a mediului financiar de către public, afirmând că educația financiară este esențială pentru orice cetățean interesat să-și dezvolte competențe financiare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Secția de Neonatologie a Maternității Spitalului Județean de Urgență Bacău va beneficia de echipamente medicale de ultimă generație

Jeff Bryan, directorul Misiunii USAID Moldova, a subliniat importanța ca cetățenii să înțeleagă principiile financiare, mai ales cei care nu au cunoștințe și abilități necesare pentru a lua decizii financiare informate. El a subliniat că alfabetizarea financiară nu este un lux, ci o necesitate.

Sondajul privind nivelul de educație financiară a arătat că aproximativ două treimi dintre respondenți s-au autoevaluat la un nivel “mediu” în ceea ce privește cunoștințele financiare. Mai mulți cetățeni au considerat că au cunoștințe financiare reduse (19,4%) decât cei care au afirmat că au cunoștințe peste medie (12,9%). Rezultatele acestui sondaj vor fi folosite pentru dezvoltarea unui Program strategic de educație financiară la nivel național, în cadrul asistenței strategice acordate de USAID, și, în consecință, pentru implementarea campaniei de educație financiară lansate astăzi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Simpozionul Industriei Turismului, desfășurat la Chișinău, a reunit experți din nouă state


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top