Connect with us

Tinerii fermieri au termen până în septembrie să depună diplomele sau certificatele pentru subvenția de 46 euro pe hectar

noii fermieri inteligenti b - Moldova Invest

Republica Moldova

Tinerii fermieri au termen până în septembrie să depună diplomele sau certificatele pentru subvenția de 46 euro pe hectar

Tinerii fermieri ce vor beneficia de Sprijinul Complementar pentru Venit trebuie să aibă în vedere termenul limită de 30 septembrie pentru depunerea documentelor care atestă studiile în domeniul agricol

Această condiție este imperativă pentru obținerea subvenției, cunoscută sub numele de Sprijin Complementar pentru Venit pentru Tinerii Fermieri, prin intervenția PD-03 (CIS-YF).

Conform Ghidului Fermierului întocmit de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și potrivit regulilor stabilite în Ordinul MADR nr. 80/2023, tinerii fermieri trebuie să prezinte documentele necesare pentru a putea beneficia de subvenție până la data de 30 septembrie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Uniunea Europeană a tranferat Republicii Moldova 70 de milioane de euro pentru compensarea costurilor facturilor de energie

Aceste documente obligatorii sunt diplomele sau certificatele care atestă absolvirea cel puțin unui curs de inițiere în domeniul agronomic. Această obligație se aplică pentru subvențiile APIA acordate tinerilor fermieri în anul 2023.

Conform Planului Național Strategic (PNS) pentru anul 2023, cuantumul estimat al plății pentru această subvenție este de 46 euro pe hectar.

fermier suparat - Moldova Invest

Termenul limită de 30 septembrie este important de respectat pentru tinerii fermieri care au depus cererea de plată în cadrul campaniei pentru PD-03.

Această subvenție se acordă tinerilor agricultori cu vârsta de maximum 40 de ani și are drept scop sprijinirea venitului acestora.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunțat lansarea programului guvernamental "Spor pentru Moldova", în valoare de 1,3 miliarde de lei

Pentru a putea beneficia de această subvenție, tinerii fermieri trebuie să prezinte dovezi clare ale formării sau deținerii competențelor adecvate în domeniul agricol/agronomic. Aceste dovezi pot fi prezentate sub forma:

a) diplomelor sau certificatelor care atestă absolvirea cursurilor de inițiere acreditate în domeniul agronomic;

b) diplomelor, certificatelor sau adeverințelor care confirmă absolvirea unor forme de învățământ agronomic, cum ar fi școlile profesionale, liceele, facultățile, cursurile postuniversitare sau doctoratele;

c) certificatelor de competențe profesionale care confirmă deținerea de competențe în domeniul agronomic;

d) documentelor eliberate de angajatori din țară sau din străinătate, care atestă experiența practică în agricultură de cel puțin 12 luni, acumulată în ultimii 10 ani în cadrul unei exploatații agricole.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de un laborator inteligent, dotat cu echipamente IT. Valoarea proiectului se ridică la 77 380 de euro

fermieri e1659441196742 - Moldova Invest

Subvenția PD-03, numită și Sprijin Complementar pentru Venit pentru Tinerii Fermieri, este prevăzută în Planul Național Strategic (PNS) 2023-2027 la Capitolul 5.1.

Aceasta reprezintă o plată anuală acordată tinerilor fermieri eligibili pentru plata BISS, cu vârsta maximă de 40 de ani în anul de cerere.

Subvenția se acordă pentru primele 50 de hectare eligibile, pentru o perioadă de 5 ani, începând cu prima depunere a cererii de plată pentru tinerii fermieri.

Sursa: agrointel.ro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top