Connect with us

ZELENSKI: “Republica Moldova va deveni traseu de tranzit pentru cerealele provenite din Ucraina”

8d2e03d8 c6e4 4f4a a39c 4f804bbe9fb8 - Moldova Invest

Republica Moldova

ZELENSKI: “Republica Moldova va deveni traseu de tranzit pentru cerealele provenite din Ucraina”

Republica Moldova va deveni traseu de tranzit pentru cerealele provenite din Ucraina. Afirmația îi aparține președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale în România

Conform liderului de la Kiev, în viitorul apropiat se va implementa un coridor de tranzit pentru cerealele ucrainene care vor traversa Republica Moldova către țara noastră.

“Colaborăm cu multiple părți interesate pentru consolidarea sistemelor antiaeriene din regiunea Odesa. Am convenit asupra unor măsuri comune care să permită protejarea acestor porturi. Un alt aspect strategic este cooperarea în triunghiul Ucraina – Republica Moldova – România. În curând, se va iniția funcționarea unui coridor pentru cereale din Ucraina prin Republica Moldova”, a subliniat Zelenski.

Moldova Invest îți recomandă și ...   TOPUL COMPANIILOR AGRICOLE din România în funcție de cifra de afaceri. Raport al KeysFin pentru 2022

De asemenea, Volodimir Zelenski a menționat că în cadrul vizitei sale la București s-au stabilit primii pași pentru a asigura securitatea infrastructurii portuare utilizate pentru exportul de cereale din Ucraina.

“România reprezintă o țară garantă a securității alimentare la nivel global. Sunt utilizate porturile de pe Dunăre și cele din România, care furnizează alimente către alte țări. Trebuie să facem tot posibilul ca Rusia să nu poată transforma zona dunăreană sau a Mării Negre într-o zonă inaccesibilă. Am convenit asupra primilor pași care să permită apărarea acestor porturi”, a adăugat liderul ucrainean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Supraimpozitarea profiturilor producătorilor de energie electrică din Franța va fi menținută

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în cadrul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România. Cei doi lideri de stat au semnat documentul de ridicare a relației dintre cele două țări la nivel de parteneriat strategic. Ulterior, au susținut declarații de presă la Palatul Cotroceni.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top