Connect with us

Eurodeputaţii cer Rusiei să returneze integral tezaurul României! CE, dispusă să sprijine orice demers

aur gold - Moldova Invest

România

Eurodeputaţii cer Rusiei să returneze integral tezaurul României! CE, dispusă să sprijine orice demers

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În cadrul unei dezbateri emoţionale desfășurate în Parlamentul European joi dimineață, eurodeputații au făcut un apel unanim pentru returnarea integrală a tezaurului României de către Rusia.

Ei au cerut, de asemenea, ca executivul UE și alte instituții europene abilitate să depună eforturi susținute în acest sens. Participanții la dezbatere, în mare parte eurodeputați români, au adus în prim-plan problema tezaurului României, care a fost ilegal confiscat de Rusia, în cadrul Parlamentului European.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Într-un parteneriat transatlantic Lockheed Martin și Aerostar Bacău deschid în premieră europeană un centru de mentenanță pentru sistemele de rachete HIMARS și elicopterele S-70 Black Hawk

Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a susținut, în cuvântul său introductiv, că vorbeşte în numele Înaltului Reprezentant UE pentru acţiune externă şi politica de securitate, Josep Borrell.

„Aţi invitat Comisia Europeană să ia cuvântul în legătură cu returnarea tezaurului naţional al României de către Rusia. Tezaurul a fost transferat imperiului ţarist pentru a fi protejat, însă nu a fost returnat niciodată în întregime României, nici de URSS, nici de Federaţia Rusă”, a reamintit înaltul oficial UE.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Alexandru Chiriță, CEO Electrica

„Uniunea Europeană e pregătită să sprijine autorităţile române în recuperarea integrală a tezaurului dacă acestea o vor solicita”, a subliniat Elisa Ferreira. Ea a atras însă atenţia că „războiul nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei a dus la suspendarea mecanismelor de cooperare” cu Moscova.

Ea a deplâns faptul că războiul împotriva Ucrainei „este o crimă şi o încălcare sfruntată a dreptului internaţional” şi a reamintit că „măsurile împotriva Rusiei includ pachetul cel mai mare de sancţiuni adoptat de UE”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Alexandru Chiriță, CEO Electrica

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in România

To Top