Connect with us

Rezervele valutare ale Chinei au ajuns la 3,2224 trilioane de dolari

dolari - Moldova Invest

China

Rezervele valutare ale Chinei au ajuns la 3,2224 trilioane de dolari

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

La sfârșitul lunii iunie a acestui an, rezervele valutare ale Chinei au atins 3,2224 trilioane de dolari, conform datelor oficiale publicate duminică.

Această sumă a scăzut cu 0,3 procente comparativ cu luna precedentă, a declarat Administrația de Stat pentru Schimburi Valutare din China (SAFE), explicând că diminuarea se datorează efectului combinat al fluctuațiilor valutare și modificărilor prețurilor activelor.

Sub influența mai multor factori, cum ar fi politicile monetare ale principalelor economii, așteptările pieței și datele macroeconomice, indicele dolarului american și prețurile activelor financiare globale au crescut în luna iunie, a explicat SAFE. Economia chineză și-a menținut dinamica de redresare și a continuat să se dezvolte la un nivel înalt de calitate, ceea ce contribuie la stabilitatea rezervelor valutare ale țării, a adăugat SAFE.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Ambasadorul Chinei în România, E.S. Han Chunlin - invitatul special al Forumului Economic Regional Moldova, 2024

De asemenea, conform datelor publicate duminică de Banca Populară a Chinei, rezervele de aur ale țării au rămas constante în luna iunie, la 72,8 milioane de uncii, echivalentul a aproximativ 169,7 miliarde de dolari.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in China

To Top