Connect with us

Ion ȘTEFANOVICI, despre construirea parteneriatelor transfrontaliere pentru dezvoltarea regională, la Radio Moldova

ion stefanovici radio moldova 1 - Moldova Invest

Forumul Economic Regional Moldova – 2024

Ion ȘTEFANOVICI, despre construirea parteneriatelor transfrontaliere pentru dezvoltarea regională, la Radio Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În perioada 4-6 iulie 2024, municipiul Vatra Dornei va găzdui Forumul Economic Regional Moldova, un eveniment de anvergură organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale (C.A.P.D.R.) în colaborare cu Consiliul Județean Suceava

Forumul reunește lideri din domeniul afacerilor, experți, factori de decizie și reprezentanți diplomatici din întreaga regiune.

Ion Ștefanovici, președintele Centrului de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale (C.A.P.D.R.) și organizator al forumului, a subliniat importanța acestui eveniment într-un interviu acordat postului Radio Moldova.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ion ȘTEFANOVICI, Președinte C.A.P.D.R: "Tot ce sunt, datorez Moldovei!"

“Forumul Economic Regional Moldova a debutat în 2003 și a fost inițial focalizat pe colaborarea între județele Moldovei din România. Din 2023, am extins participarea și la Republica Moldova, pentru a dezvolta proiecte comune și a atrage finanțări europene”, a declarat Ștefanovici.

Anul acesta, forumul va aduce laolaltă peste 60 de reprezentanți din ministere, experți în fonduri europene și oficiali din diverse domenii precum energie, dezvoltare și sănătate. Vor participa și reprezentanți din toate cele patru agenții de dezvoltare din Republica Moldova, inclusiv Agenția pentru Dezvoltare Regională Chișinău.

Moldova Invest îți recomandă și ...   China se îndreaptă spre o creștere a expedierii calculatoarelor echipate cu inteligență artificială

Un accent deosebit va fi pus pe colaborările transfrontaliere, cu proiecte comune ce vizează dezvoltarea infrastructurii, sănătății și turismului.

“Un exemplu notabil este colaborarea dintre unitățile de primire urgențe din Chișinău și Iași pentru dezvoltarea hub-urilor medicale”, a menționat Ștefanovici.

În plus, forumul va aborda și provocările actuale ale antreprenorilor din regiune, cum ar fi accesarea fondurilor europene și soluționarea problemelor de migrație și educație.

“Delegația din Ucraina va aduce, de asemenea, perspective importante, având în vedere contextul geopolitic actual”, a adăugat președintele C.A.P.D.R.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Arabia Saudită și planul "Vision 2030", care își propune să transforme fundamental economia

Forumul Economic Regional Moldova 2024 promite să fie o platformă esențială pentru identificarea soluțiilor comune și dezvoltarea unor strategii durabile pentru viitorul regiunii.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Forumul Economic Regional Moldova – 2024

To Top