Connect with us

Forumul Economic Regional Moldova 2023: Lansarea liniilor de finanțare pentru agențiile de turism

Collage Maker 20 Jul 2023 04 55 PM 1812 - Moldova Invest

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

Forumul Economic Regional Moldova 2023: Lansarea liniilor de finanțare pentru agențiile de turism

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Iașul a fost gazda primei ediții a Forumului Economic Regional „Moldova – Priorități Investiționale în 2023” din acest an, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, împreună cu Moldova Invest – revista economică a Moldovei și beneficiind de sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est

Evenimentul, organizat de Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, a reunit autorități locale din regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova, reprezentanți ai mediului privat și ONG-urilor.

Forumul Economic Regional 27 1 1 - Moldova Invest

O nouă perspectivă pentru dezvoltarea turismului de incoming în România: Finanțări pentru agenții și platforme online

Într-un efort de a promova turismul de incoming și de a sprijini dezvoltarea agențiilor de turism din România, Ciprian Șlemco, directorul agenției Hello Bucovina, a adresat o întrebare subsecretarului de stat Doina Iacoban, din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, cu privire la posibilitatea lansării unor linii de finanțare pentru această industrie.

Obiectivul este de a contribui la crearea unei entități puternice care să sprijine imaginea de brand a țării și să dezvolte magazine online, magazine de travel și site-uri informative.

Ciprian Slemco 1 - Moldova Invest

“O întrebare pentru dna Iacoban, la nivel de minister al Turismului, sau ministerul Economiei sau al Fondurilor Europene: se ia în considerare lansarea de linii de finanțare pentru agențiile de turism care vor să dezvolte turismul de incoming? Și aici mă refer la partea de magazine online, partea de magazine de travel și mă refer la site-uri informative, pentru că nu avem decât un singur site de prezentare al României, care este destul de ok în acest moment, dar la nivel de agenție de incoming noi vrem să avem o entitate nu neapărat separată, ci să ajutăm brandul de țară”.

WhatsApp Image 2023 07 20 at 16.48.29 - Moldova Invest

Perspectiva Ministerului Antreprenoriatului și Turismului

Subsecretarul de stat Doina Iacoban a dat asigurări că există deja o linie de finanțare dedicată agențiilor de turism, inclusiv celor care se axează pe turismul de incoming. Cu toate acestea, din păcate, această linie de finanțare nu a fost încă activată. Această inițiativă face parte din strategia de dezvoltare a turismului în România și reprezintă un pas important pentru consolidarea industriei de incoming.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bulgaria se alătură proiectului BLACK SEA ENERGY, din care face parte și România!

Cu toate că aceasta nu a putut oferi informații precise în timpul intervenției, ea a promis să investigheze și să furnizeze răspunsul oficial în cel mai scurt timp posibil, prin intermediul organizatorului. Acest lucru demonstrează angajamentul ministerului în a sprijini această industrie și a asigura resursele necesare pentru dezvoltare.

Vasile Asandei Doina Iacoban 1 - Moldova Invest

“Da, aș putea să vă răspund în numele colegilor mei de la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Există o linie de finanțare care nu a fost activă, din păcate, dedicată chiar agențiilor de turism și chiar pentru incoming.

Această componentă face parte din strategia de dezvoltare a turismului din România. Nu aș putea acum, pentru că nu am informația care să fie punctată cu ministerul să vă dau o informație punctuală, însă îmi notez acest aspect și voi reveni prin intermediul organizatorlui cu un răspus certificat din partea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului”, a explicat Doina Iacoban.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Optimizarea agriculturii durabile în Arabia Saudită prin implementarea de practici eficiente

Eligibilitatea agențiilor de turism pentru finanțare

În ceea ce privește liniile de finanțare destinate IMM-urilor, subsecretarul de stat Doina Iacoban a menționat că activitățile specifice agențiilor de turism sunt eligibile pentru finanțare. Cu toate acestea, trebuie să fie clar că aceste fonduri sunt destinate, în principal, investițiilor privind digitalizarea companiilor, ceea ce înseamnă că agențiile de turism care doresc să dezvolte magazine online, magazine de travel și site-uri informative ar putea beneficia de sprijin financiar.

Doina Iacoban 1 - Moldova Invest

“În ceea ce privește liniile de finanțare dedicate IMM-urilor, codurile CAEN care sunt eligibile pentru fiecare dintre activitățile economice care pot să primească finanțare sunt nominalizate în anexă. Din câte știu, serviciile pentru agențiile de turism sunt activitățiu care sunt eligibile. Dar nu pentru această categorie, ci pentru investițiile privind digitalizarea companie”, a punctat Doina Iacoban.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, în discuții avansate pentru un centru Google! Investiții majore în infrastructura digitală

În concluzie, discuția dintre directorul agenției Hello Bucovina, Ciprian Șlemco, și subsecretarul de stat Doina Iacoban din cadrul primului Forum Economic Regional deschide noi perspective pentru dezvoltarea turismului de incoming în România.

O linie de finanțare dedicată agențiilor de turism a fost deja planificată, dar necesită activarea pentru a putea fi accesată de către aceste companii. În plus, agențiile de turism care doresc să investească în digitalizarea companiilor lor ar putea beneficia, de asemenea, de finanțare din partea ministerului.

În acest context, dezvoltarea de magazine online, magazine de travel și site-uri informative ar putea sprijini eforturile de promovare a turismului românesc și de consolidare a imaginii de brand a țării.

Prin astfel de inițiative, România ar putea deveni o destinație tot mai atractivă pentru turiștii străini, contribuind la dezvoltarea economică și la creșterea sustenabilă a industriei de turism.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Forumul Economic Regional Moldova – Iasi – mai 2023

To Top